“Mag ik even een boompje met u ergens over opzetten?”

Gistermiddag hebben we met drie acteurs acte de presence gegeven op een nieuwjaarsborrel waar een aantal organisaties uitgenodigd waren. De borrel was er vanzelfsprekend zodat men elkaar het beste konden wensen voor 2013. Maar er waren ook een viertal prikkelende stellingen, waarvan de aanvrager graag een eerste indruk wilde hebben hoe de aanwezigen daarover dachten. Stellingen die allemaal met “samenwerken” te maken hadden.

En zo liepen op de borrel Josias en Josephine van Oostbroek rond, samen met hun trouwe butler James. Gekleed in authentieke kostuums, want ‘ons soort mensen’ moet natuurlijk wel goed voor de dag komen! ;-)
Drie stellingen waren elk bovenin drie verrijdbare kunstkerstbomen bevestigd. Daarmee mengden we ons tussen de toastende en oliebollen etende gasten. En zetten wij vervolgens ‘een boompje’ op met iedereen die daar wel open voor stond.
Was men het met een stelling eens, dan werd er een groen lintje gepakt, en anders een rood. Als iemand z’n standpunt wilde toelichten, dan werd dat – anoniem – op een kaartje geschreven. Dit kaartje werd daarna met het lintje in de boom gehangen. Werd er geen toelichting gegeven, dan bevestigden we alleen het lintje met een mooie strik in de boom.
En zo ontstonden er – naarmate de borrel vorderde – drie boompjes die steeds voller kwamen te hangen. En er meteen ook nog eens steeds feestelijker uit gingen zien, met al die briefjes en lintjes.

De aanvragers waren aan het einde van de borrel heel erg tevreden over wat onze act opgeleverd had. En ook van de aanwezige gasten hoorden we volop positieve geluiden!

Eén reactie op ““Mag ik even een boompje met u ergens over opzetten?””

Opmerkingen zijn niet meer mogelijk.