Het “Durf te doen”!-festival

Zaken veranderen in het (lokale) sociale domein, draait volgens Arcon en Stimuland om experimenteren. En bij experimenteren, denk je al snel ook aan improviseren. Dus toen ze een festival met de naam Durf te doen gingen organiseren, kwamen ze al snel ook uit bij Durf te improviseren! :-)

Het festival was afgelopen vrijdag, en ik heb er meerdere op improvisatie gebaseerde workshops georganiseerd. De inroostering op vrijdag, de 3e dag van het festival, was geen toevallige keuze. Want de organisatie wilde graag op de 3e dag ook wat ongewonere & creatievere invullingen van transformeren en experimenteren aan bod laten komen. En de basisprincipes van impro passen daar natuurlijk uitstekend bij.

De organisatie wilde graag dat de precieze inhoud van de workshops voor de deelnemers een verrassing zou zijn. Zodat iedereen die zich ervoor meldde meteen concreet invulling gaf aan “durf te doen” en “durf te improviseren”! In die wens heb ik ruimschoots voorzien door voor de 4 geplande workshops 7 verschillende opzetten te maken: zodat ik zéker telkens een andere workshop kon aanbieden, en maximaal op de deelnemersgroep in kon spelen.

De deelname aan de workshops was volledig open, dus het aantal deelnemers per keer kon sterk variëren. Daarnaast was het een zeer gemengde groep van mogelijke deelnemers, met burgers, beleidsmakers, bestuurders, en leden van maatschappelijke organisaties. Een mooie uitdaging voor mij dus om daar telkens zo goed mogelijk op in te spelen, maar dat is helemaal goed gekomen! En dat zijn niet alleen mijn woorden, want van de organisatie ontving ik na afloop ook volop complimenten. En een aantal deelnemers aan de workshops riepen na afloop dat ze het (nu al) ‘t leukste onderdeel van de hele dag vonden ^_^

Vandaag is de onderstaande video online gezet waarin het festival in pakkende beelden samengevat wordt. Via deze link kan je die meteen op het punt laten starten waar beelden van mijn workshops voorbij komen. Waaronder beelden van een Bollywood workshop in de lokale kerk, en beelden van een workshop rond durven te doen met muziek als inspiratiebron.

Stem a.u.b. in met YouTube cookies om deze video af te spelen.
Na instemming kan je content bekijken op YouTube, een dienst die aangeboden wordt door een externe, derde partij.

Zie de YouTube privacy policy

Als je instemt met deze mededeling, zal je keuze vastgelegd worden, en zal de pagina herladen.