Op Sterk Water

Gisteravond ben ik met Gert naar een voorstelling van “Op Sterk Water” geweest. Dit was een verlaat verjaardagscadeau van mijn ouders wat nog niet ingelost was.
“Op Sterk Water” speelt, naar eigen zeggen, impro-cabaret. Mocht je een voorstelling bezoeken – wat ik van harte aan kan raden – dan zal je de overeenkomst met theatersport al heel erg snel opvallen. Feitelijk is het ook hetzelfde, alleen spelen ze met z’n vieren, en zonder tegenstander, rechters, en dergelijke. De input van het publiek is er volop, en de gespeelde games (hoewel ze het nooit zo noemen) zijn ook alleszins bekend van theatersport, alleen spelen zij ze vaak een stuk langer dan de maximale 5 minuten van theatersport.

Effectief speelde de ploeg gisteren met z’n drietjes, omdat de vierde speler de hele tijd achter de piano zat en ook af en toe als presentator fungeerde. De voorstelling had een prettig vlot tempo, was lekker gevarieerd, en zat meer dan voldoende vol met muzikale zaken (altijd goed :-). Helaas bleek er gisteravond ook een vrijgezellenavondgroep (of waren het er nou twee – ik weet het niet zeker) in de zaal te zitten. De mannen daarvan hadden blijkbaar iets gedaan met van die balonnen waar je allerlei figuurtjes van kan maken, en ze waren (daardoor) helaas wel erg aanwezig. “Op sterk water” reageerde heel erg goed hierop, en gaf ze af en toe wat aandacht, maar negeerde ze ook vaak genoeg. Van mij hadden deze kleuters thuis mogen blijven, maar ja…
Wat bij “Op Sterk Water” in positieve zin opviel was hoe goed ze op elkaar ingespeeld waren, en hoeveel plezier ze er overduidelijk inhadden. Ze hadden ook een zeer goed geheugen voor wat er allemaal al voorbij gekomen was, en daar verwezen ze dan in grappen weer naar terug. En ging er eens iets mis of liep er iets niet goed, dan werd dat met een brede glimlach opgevangen. Helemaal top!

Al met al was het een erg amusant en ook erg inspirerend avondje uit: ik heb weer een aantal (variaties op) games gezien die ik (zo) ook bij een wedstrijd wil gaan proberen. Ik zei al tegen Gert dat als het financieel enigszins paste (en ik het goed genoeg zou kunnen, natuurlijk) dat ik van zoiets _zo_ mijn werk zou willen maken. Maar goed, tot die tijd hou ik het maar bij de invulling als hobby ^_^
Mocht “Op Sterk Water” een keer bij je in de buurt optreden, dan kunnen we je zeer aanraden om er eens naartoe te gaan. Je gaat je vast een avond prrrima vermaken.

Eén reactie op “Op Sterk Water”

  1. Mmm, klinkt als een mooie droom voor ‘als ik de loterij zou winnen en ik kon doen wat ik echt graag wilde’… Mooi spul… Wil jij ook al zo graag _nu_ met pensioen?

Opmerkingen zijn niet meer mogelijk.