Klikoman!

Gisteren was het dan zover: Klikoman! trok ten strijde tegen alle vormen van afval op Stortplaats de Hoge Woerd. Want Nederland moet (weer) schoon worden!

Het is een hele leuke dag geworden, waar ik moe maar voldaan op terug kan kijken. Een verschil met het project van vorig jaar, was duidelijk dat er gisteren minder mensen naar het project zijn komen kijken. Hadden we vorig jaar rond de 900 bezoekers, dit jaar waren het er iets meer dan 200. Misschien dat het thema van een “culturele composthoop” de mensen toch wat minder aansprak. Of dat men dacht dat het iets ingewikkelds of vies zou zijn. Wie het weet mag het zeggen, maar het was een stuk rustiger. Dat maakte dat we in een aantal opzichten nog net iets harder moesten improviseren, maar uiteindelijk is dat prima gelukt, vind ik.

Klikoman schietOp de foto hiernaast zie je mijn Klikomobiel (waar ik gisteren de hele middag druk mee bezig ben geweest om die op te tuigen). De Klikomobiel is het supersonische voertuig waarmee Klikoman ten strijde trekt tegen afval. Alleen lag er dus gisterochtend vroeg ineens een vuilsnizak op de weg – ja, zo gaat dat – en toen ben ik dus met de Klikombiel tegen de boom gecrashed! Op deze foto kun je duidelijk nog de remsporen zien. Voor die remsporen ben ik overigens door de collega’s van de Milieupolitie meer dan eens op de bon geslingerd (“Dumpen van rubber in een kwetsbaar natuurgebied“)…
Afijn, ik heb dus de hele dag mensen aangeklampt om te vragen of zij de ANWB al gezien hadden, want die zouden me weer op weg gaan helpen. Of hadden zij misschien zelf de geavanceerde technische kennis om een Klikomobiel 2000 weer op te starten? En aan iedereen die Klikoman niet kende – gek genoeg waren dat er heel veel – heb ik beeldend uitgelegd wie Klikoman is en wat hij doet. Ja, de meesten kenden mijn oude partner wel, die het nu groots aanpakt en in heel Nederland met grote vrachtwagens rondrijdt. Maar ja… Vuilnisman laat nog best wel een steekjes vangen, en die ruim ik als Klikoman dan zoveel mogelijk op. Alleen omdat ik zo bescheiden ben, weten de meeste mensen dat dus niet. Maar dat maakt niet uit: Klikoman blijft altijd positief!!

Rond 5 uur was het project voor het publiek voorbij. Daar was ik toen ook wel blij om, want ik had pijn aan mijn voeten van het staan, en mijn pak begon toen links en rechts wel uit elkaar te vallen (tape die losliet, de riem die uit elkaar viel, e.d.). Mijn mede-“Klop de Kliko”-genoten – een dronken corpsbal (briljant gespeeld door Nard – erg mee gelachen) & een vieze ‘prinses’ (ook heel leuk neergezet) – waren ook wel blij dat het voorbij was. Maar ook zij hadden zich prima vermaakt.
KlikootjesNa onze spullen opgeruimd te hebben, was er voor iedereen die aan het project meegewerkt had een smakelijke maaltijd in het RESTaurant. Dit was een soort buffet, met allemaal eten van ‘restafval’. Zo waren er van groente (en soms ook vlees) die over de datum waren, en normaal dus weggegooid waren, twee soorten zeer smakelijke soep gemaakt (waarvan 1 vega). De soep werd geserveerd in de meest schetige mini klikootjes (zie foto). Erg leuk! Ook was er vega dan wel niet-vega hete bliksem (ook van rest spullen) geserveerd in lege verfblikken. Er waren frietjes gemaakt van aardappelschillen. En op de tafels waaraan we aten, lagen lange stukken dakgoot, waarin allerlei soorten sla + eetbare bloemen, besprenkeld met dressing lagen: zo konden we letterlijk uit de goot eten ^_^ En er waren ook, als bijgerecht, opgepiepte olijfbroodjes (die over waren van een buffet van de dag ervoor), en een soort crostini die gegratineerd waren met fijngemalen brood waarop boter en kaas had gezeten (dus “brood op brood”). Al met al erg yum!
Om ongeveer kwart over 7 is Gert mij weer op komen halen in Leidsche Rijn. Toen was ik ook wel erg op. Maar, tegen Daphne (één van de organisatoren van dit project) heb ik gezegd dat ze me zo weer mag bellen of mailen als er weer een vergelijkbaar project georganiseerd wordt. De andere mensen die meegewerkt hadden, hadden dat ook alweer aangegeven. Het is net één grote familie aan het worden :-)

3 reacties bij “Klikoman!”

  1. Kek Kinky Kliko Pakje!

    Erg leuk zo te zien! Jammer dat we niet konden. Dat Kliko pakje is zo kek en kinky dat ie zonder moeite op Cruise Control gedragen kan worden!

    Groetjes,
    Erik…

De mogelijkheid tot reageren is gesloten.