Ga mee, met lekker onbekende koers, over de Zuiderzee…!

Ahoy! Ik wil graag het logboek met je delen van onze theatrale & muzikale omzwervingen over de wateren van de Zuiderzee.

Gisteravond hebben bootsvrouw Rian & uw kapitein in totaal vijf keer het ruime sop gekozen. Startpunt van de tocht was de veilige kade bij het Uit!Festival in Almere. Het eindpunt van de tocht was… immer onbekend!
Want onze koers werd keer-op-keer – zoals het hoort bij improvisatietheater – uitgestippeld aan de hand van wat de vaargasten ons aanreikten. Per vaart waren dat er tussen de 4 en de 7 (plus een kundige stuurvrouw). En ze hebben ons naar de meest exotische plaatsen gestuurd!

Zo bleek dat ‘t uiteindelijk helemaal goed gaat aflopen met twee logeerpoezen en kater Joepie. Dat een Bed&Breakfast-boerderij in Oost-Duitsland misschien over een jaar of vijf wel half Europa over gaat nemen. En er zat zelfs een tweetalige tocht bij (Nederlands/Engels) over een tropisch eiland met een bijzondere schatkist, honden, koeien, en stekelige schorpioenen!

Het vereiste soms krachtig vertelwerk met hier en daar wat visserslatijn. En de inzet van een meeslepend zeemanslied op het juiste moment. Maar gelukkig werd uiteindelijk telkenmale weer heelhuids in de haven aangelegd. Alwaar we, na applaus en welgemeende woorden van afscheid, onze gasten uitzwaaiden. Hoezee!!