Waar gaan die vingers heen?

Bij deze opwarmer maak je handig (pun intended) gebruik van de mogelijkheden van je vingers :-)

Hoe werkt het?

Iedereen gaat in een kring staan. Wijs een startspeler aan. Iedereen vouwt nu z’n handen, en zet de 2 wijsvingers als een omgekeerde “V” tegen elkaar aan.
Vervolgens spreekzingt iedereen 3 keer Wáár gaan die víngers heen? Wáár gaan die víngers heen? Wáár gaan die víngers heen?. Daarbij wiegt iedereen zijn gevouwen handen op en neer, waarbij de 2 wijsvingers omhoog blijven wijzen.

Nu wijst de startspeler een andere speler aan, en geeft daarbij aan naar welke locatie de vingers toe gaan. Dat kan een locatie op iemands lichaam zijn (bijv. De vingers zijn op het puntje van je neus), maar ook op een andere fysieke locatie (bijv. De vingers zijn onder een paddestoel).
De aangewezen speler speelt nu een kort poppenkast-stukje met zijn 2 vingers (als poppetjes) op die locatie. Die vingers kunnen daarbij 2 mensen zijn, maar ook 2 fantasiewezens, of zelfs 2 voorwerpen. Briljant hoeft het allemaal niet te zijn, als het maar kort en krachtig is! En met lekker gekke stemmetjes gebracht wordt ^_^

Daarna worden de 3 regels weer ‘gezongen’, en wijst de huidige speler een nieuwe speler aan. Ook wordt er een nieuwe locatie gekozen.
Dit gaat door tot iedereen geweest is.