Vette Urban Impro Shizzle!

Gisteravond was in Villa Concordia de Impro Battle. Een bijzondere & zeer succesvolle primeur van een muzikale impro opzet die – voor zover mij bekend – nog niet eerder op deze manier is neergezet!

Het publiek kon volop genieten van, én meeleven met, de 4 strijdende teams, de M.C., en de D.J. die alles onnavolgbaar aan elkaar mixte. Iedereen – zowel publiek als uitvoerenden – waren het er achteraf dan ook unaniem over eens dat het een érg geslaagde avond was. En dat dit zeker naar meer smaakte! :-)

Tijdens de Battle was het publiek de voornaamste jury: zij mochten – letterlijk! – aanwijzen wie een uitdaging gewonnen had. Wat het winnende team weer de nodige Battle Moola’s (nepgeld) opleverde. Er werd door de teams dus hard gewerkt om die publieksstem te krijgen!
De tactieken die daarvoor ingezet werden, varieerden van vooral veel schudden met lijf & ‘rokjes’ (door Twerk in Uitvoering), slim uitspelen van de ‘België’-kaart (door Capital B), vette moves & beatboxing (door Brass Monkies), of door lekker cool & collected te zijn (team DBSW).

Dankzij de waanzinnige breaks & beats van de D.J., en de prikkelende challenges van de M.C., heeft het publiek veel unieke zaken kunnen zien & horen. Zoals een rap over Suske & Wiske en de Taalfetisjist. Een scheurend R&B-style nummer over bontjes en Kontjes. Een hete song over waarom een chocolade toetje ook een prrrrima hoofdgerecht kan zijn. En een even absurde als poëtische Ambient Bankje over vormen, vierkanten, en rondjes waarin je soms gevangen kan zitten.

Ieder team haalde volop stemmen & Moola binnen, maar uiteindelijk kon er maar één team Da King of Da Battle worden. En dat werd uiteindelijk Capital B! Zij mochten, naast een totale claim op de bragging rights, ook de grote hoofdprijs (inclusief gouden plaat) mee naar België nemen. Respect!
Je snapt natuurlijk wél dat wij ‘Ollanders dit niet zomaar op ons kunnen laten zitten: dit schreeuwt om een moddervette rematch, baby! Dus hou deze site goed in de gaten om te zien of & wanneer er een volgende Impro Battle is…!

Eén reactie bij “Vette Urban Impro Shizzle!”

De mogelijkheid tot reageren is gesloten.