Turtle Wushu

Bij deze door Invisibile Playground bedachte warming-up, probeer je bij elkaar een schildpad (o.i.d.) van de speelhand te tikken. En daarbij gaat het er allesbehalve traag aan toe :-)

Als je het volledig volgens het origineel wil spelen, heb je bij deze opwarmer voor iedere speler een klein schildpadje nodig. Maar uit eigen ervaring weet ik dat o.a. een 2 Euro-munt ook prima werkt. Of eenvoudige diertjes die men net voor aanvang van Lego gebouwd heeft (waarbij ik van tevoren niet vertelde waarvoor we dit beestje gingen gebruiken…! ;-).
Wat je ook gebruikt als voorwerp, iedereen zet of legt het bij aanvang bovenop 1 van de 2 handen (zie ook de foto).

De regels zijn nu eenvoudig:

  • Je mag andere spelers uitsluitend aanraken op de hand waarop het voorwerp ligt. Alle andere vormen van contact zijn uit den boze;
  • Je mag het voorwerp niet afdekken of ergens tegenaan drukken;
  • Als je voorwerp van de hand valt – door je eigen schuld of door een valide actie van een andere speler – lig je uit het spel;
  • Valt het voorwerp er door een onrechtmatige actie van een andere speler vanaf, dan mag je het voorwerp terugleggen/-zetten. De andere speler ligt nu uit het spel;
  • Ga zo door tot er 1 speler over is.

Het spel wordt standaard in een afgebakend gebied gespeeld, en dat kan prima buiten zijn (met mogelijk kleine obstakels in het speelveld).

Variaties

Je kan het spel ook in een team-variant spelen, het zogenaamde Double Turtle Wushu. Zodra daarbij bij iemand van jouw team het voorwerp eraf getikt wordt, verliest je hele team.

Een andere variant is Fastest Spoon In The West. Daarbij speel je met theelepels i.p.v. schildpadjes.
Iedere speler doet hierbij met 1 hand een geweer na: oftewel, je maakt een vuist en steekt je duim en wijsvinger uit. Balanceer nu een theelepel omgekeerd op je duim en de wijsvinger, waarbij je het bolle deel bovenop de duim legt.
En ook nu is het weer de bedoeling dat je bij elkaar het voorwerp (de theelepel) van de hand tikt.

Wil je met je team trainen op samenwerking en fysiek spel? En/of meer van dit soort ‘WUPs’ spelen? Schakel me in voor een training!