Theatersportmiddag Uitfeest 2011: missie geslaagd!

Gisteren was tijdens het Utrechtse Uitfeest 2011 o.a. een Theatersportmiddag in het stadhuis. En het is een fantastische middag geworden!

Tijdens de middag werden in totaal zeven mini theatersport wedstrijden, van telkens 45 minuten, gespeeld. De eerste wedstrijd begon om 12.15, en de laatste om 16.45. Ik was zelf al om half 11 aanwezig, want als floor manager moet ik natuurlijk het goede voorbeeld geven :-) Het op tijd aanwezig zijn, gaf me ook de tijd om nog even lekker ‘in te zennen’, voordat de drukte van de middag begon. En druk kreeg ik het!

Bij alle evenementen geldt wel als ‘regel’ dat de dingen op de dag zelf toch altijd weer nét anders lopen dan gepland. En gisteren was geen uitzondering op die regel. Op het laatste moment vielen er een aantal spelers af, o.a. door ziekte of laatste moment afspraken die niet afgezegd konden worden. Ook bleken sommigen het gewoon totaal vergeten te zijn…
Dat zorgde ervoor dat ik zo’n beetje meteen bij aankomst op het Stadhuis al kon gaan puzzelen, bellen & regelen om die lege plaatsen zo snel mogelijk weer op te vullen. Dat betekende veel rondrennen op zoek naar (mogelijke) spelers, mensen bellen & mailen, en tussendoor ook nog zorgen dat de zaal klaar was voor de eerste wedstrijd.

En ook tijdens de rest van de middag bleek regelmatig dat spelers toch niet (op tijd) aanwezig waren, en moest ik volop improviseren om de zaak op de rails te houden. Verder waren er nog de doorlopende taken, zoals zorgen dat (alle!) spelers voor de komende wedstrijd op tijd aan de warming-up begonnen, zorgen dat de lopende wedstrijd niet uitliep (ik was een hele strenge in dat opzicht!), en zorgen dat o.a. de muzikant voldoende te eten & drinken had. En ik vond het nog allemaal enorm leuk om te doen ook! :-)

Gelukkig stond ik er daarbij niet alleen voor: mijn mede KEK_-ers, maar ook veel spelers van de andere ploegen, zijn bijgesprongen waar ze konden en waar dat nodig was. Dat is het fijne van het werken met theatersporters: iedereen is zo flexibel als wat, en staat eigenlijk standaard al in de “waar kan ik bijspringen?“-stand. Daarom bij deze nog een keer een heel groot “Dank je wel!” voor iedereen die gisteren meegeholpen heeft om de middag tot zo’n groot succes te maken!

En de wedstrijden van de middag? Die verliepen (ook) prima. We hebben dan ook meerdere keren met een ‘volle bak’ gespeeld. Het publiek was ook altijd enthousiast, deed lekker mee, en vermaakte zich duidelijk prima. Alleen al in dat opzicht was het een geslaagde middag!
Bij de wedstrijden was bewust de keuze gemaakt om met teams te werken die uit spelers van alle 8 van de deelnemende teams afkomstig waren. Dat pakte in de praktijk echt prima uit, en zorgde voor hele frisse & verrassende scènes die erg leuk waren om naar te kijken. Juist omdát men elkaar & elkaars speelstijl nog niet kende, zag je dat standaard patronen losgelaten werden, en dat iedereen – met veel enthousiasme – op zoek ging naar hoe men er samen uit kon komen. Dat leverde o.a. een prachtige mini-musical op, creatief gebruik van de zaal (en het podium ;-) ), maffe sprookjes, en absurde tableaux vivant.

Ik weet zeker dat alle deelnemende verenigingen gistermiddag uitstekende reclame gemaakt hebben voor het nieuwe Utrechtse theatersportseizoen. Dat wordt dranghekken neerzetten bij de komende wedstrijden :-)
Tijdens de middag, maar zeker aan het einde van de middag, werd ik door iedereen overladen met complimenten voor de uitstekende organisatie. Dat was heel erg fijn om te horen (*bloos*)! Aan het einde van de laatste wedstrijd van de middag – waaraan ik (ongepland!) als speler meedeed – kreeg ik het t-shirt wat je hierboven op de foto ziet staan: als dank voor alle tijd & energie die ik in de organisatie had gestoken.
Iedereen (inclusief ikzelf!) riep na afloop ook dat we dit zeker nóg eens moeten doen. Ze hadden daarbij al een goeie kandidaat in gedachten voor het regelen van de organisatie! ;-)

Eén reactie bij “Theatersportmiddag Uitfeest 2011: missie geslaagd!”

  1. Zag er goed uit, jammer dat het gros van de Lunetics in het Amsterdamse Bos zat en ik zelf in ‘doorreis’ modus was. Was inderdaad goede publiciteit geweest (al is onze eerste wedstrijd van het seizoen tegen Zoetelieve pas op 17 september). Volgende keer gaan we zeker acte de présence geven!

De mogelijkheid tot reageren is gesloten.