Ook duimen hebben opwarming nodig :-)

Voorafgaand aan een voorstelling, of bij de start van een training, wordt er bijna altijd wel een warming-up gedaan. Het is een lichamelijke en mentale opwarming die iedereen in de juiste ‘stand’ krijgt. Alleen de duimen worden hierbij nog wel eens over het hoofd gezien… Daar gaan we nu iets aan doen!

Duimworstelen

Op de site van het Oostenrijkse Monochrom, kwam ik het Duimworstelen tegen. Het is een spelletje met lekker eenvoudige spelregels, wat het meteen al een goede warming-up maakt.
Om te spelen, haken 2 spelers hun rechterhanden in elkaar, met de duimen omhoog. Zodra een startteken is gegeven, probeer ze om de duim van de ander vast/ naar beneden te drukken. Degene die dat als eerste lukt, wint.

Uitbreidingen/varianten:

  • Speel met meer dan 2 spelers. Dat kan tegelijkertijd. Of je maakt er een soort competitie van, waarbij de winnaars van een ronde het daarna opnemen tegen de ander winnaars. Todat er één kampioen overblijft;
  • Speel met beide handen. Dat doe je tegen dezelfde spelers in de groep, of met andere spelers om je heen! Op de site van Monochrom zijn een hele reeks van configuraties hiervoor te vinden.

Samurai Thumbs

Deze komt van de site van Bernie De Koven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een rol aluminiumfolie en eventueel ook een paar viltstiften.

Geef iedereen een stuk aluminiumfolie van ongeveer dezelfde grootte. Iedere speler maakt hiervan een zo kunstig mogelijk hoedje, en zet dit vervolgens op de rechterduim. Bonuspunten voor wie er met vilstift ook nog een bijpassend gezicht bij tekent. En ook bonuspunten voor spelers die hun hoedje van een extra grote ‘punt’ durven te voorzien: dat zijn namelijk de echte mannen (m/v) die risico durven te nemen ;-)
Vervolgens gaat iedereen in tweetallen de strijd aan. Je wint zodra je bij de ander met (de punt van) je hoedje het hoedje van de duim geduwd hebt. Alle tactieken en moves zijn hierbij toegestaan: ga er volledig voor!

Ook deze opwarmer kan met meer dan 2 spelers tegelijkertijd gespeeld worden. Leef je uit ^_^

Wil je met je team trainen op samenwerking en fysiek spel? En/of meer van dit soort ‘WUPs’ spelen? Schakel me in voor een training!