KEK_ vs. Dikke Duim

Gisteravond heb ik samen met Vita, Simone en Hans tegen Dikke Duim een thuiswedstrijd gespeeld. We speelden in de grote zaal van het Huis a/d Werf, wat een enorme zaal met een enorm podium is. In de zaal passen circa 180 personen, maar zó populair waren we nu ook weer niet. Toch zaten er zo’n 50 mensen in de zaal, en omdat die allemaal op de voorste rijen zaten, zag het er toch nog heel netjes vol uit.

KEK_ heeft de wedstrijd uiteindelijk met 1 punt verschil gewonnen. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar hadden wel twee duidelijk verschillende speelstijlen. Dikke Duim scoorde vooral punten met de typetjes die ze speelden, terwijl KEK_ vooral punten scoorde met de muzikale games en elementen. Ik was daarbij zeer aangenaam verrast door het muzikale spel van mijn mede-spelers, want dat ging prrrima. Ze hadden sterke teksten, en vooral ook lekker veel passie. We hebben o.a. de game “De Smartlap” gespeeld. Die hadden we tijdens de training van afgelopen woensdag volop getraind (ik was toen ‘de juf’), en die liep toen erg goed. De Smartlap v.d. wedstrijd was niet onze allersterkste (het refrein liep niet zo lekker), maar mocht er zeker zijn. Het laatste couplet + refrein van deze smartlap over een loopneus die maar niet wilde stoppen, kun je in dit filmpje bekijken:

We hebben ook de “Tijd voor een lied” game gespeeld. Die draaide rond een teambuildingssessie op een paintballveld. Dat resulteerde in een aantal erg leuke liedjes. De laatste 2 liedjes kun je in dit filmpje bekijken:

Als experiment was er bij deze wedstrijd maar 2 keer een zaaljurering, in plaats van na iedere volledige uitdaging. We waren het er achteraf wel over eens dat dat geen groot succes was: de structuur ging uit de wedstrijd, en de energie van met name de zaal zakte nogal in. Ook deden beide team deze keer geen eigen opkomst, maar was er alleen een kort voorstelrondje. Dat was ook niet zo’n succes. Dus de volgende keer houden we ons gewoon weer aan de ijzeren theatersportformule die iedereen gebruikt :-)

Maar goed, publiek en spelers hebben zich goed vermaakt, en daar draait het toch om. Eind maart gaat KEK_ naar Dikke Duim voor de return wedstrijd. Dat wordt vast ook weer dikke pret. De kans is groot dat ik dan ook weer speel (of rechter), dus komt dat zien!