Nieuw spel & spelverruiming door de “JA!”-training

De afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden van alweer de 3e JA!-training bij KEK_. Tijdens deze training van morgenavond zijn er weer twee KEK_ers die elk in hun eigen uur flink aan de slag gaan. Op zoek naar spelverdieping en nieuwe impro prikkels. In een uur waarin de spelers meer dan eens – aangenaam! – verrast worden door wat ze allemaal nog méér neer kunnen zetten naast hun ‘vaste repertoire’…!

Afgelopen zondag heb ik de uitgebreide opzet die ik gemaakt had, doorgenomen met mede-KEK_er & co-trainer Angelique. Dat leverde een aantal hele goeie aanvullingen op die opzet op. Maar ook de bevestiging dat deze opzet veel potentie in zich heeft om er weer een mooi avontuur van te gaan maken.

Een avontuur waarvan ik initieel verwachtte dat het vooral interessant zou zijn voor de twee ‘hoofdrol’ spelers. Waardoor ik me wel wat zorgen maakte of het voor de andere spelers wel boeiend genoeg zou zijn. En of ze zich bijvoorbeeld niet zouden gaan vervelen.
Deze zorg blijkt ongegrond te zijn. Sterker nog, verschillende spelers hebben al tegen me gezegd dat ze het juist heel fijn vinden om toe te kijken terwijl de 2 spelers volop bezig zijn met aan hun spel te werken. En dat ze juist doordát ze vaak ‘alleen maar’ aan het kijken zijn, ook in alle rust kunnen observeren wat er gebeurt, waar ‘t om draait, en dergelijke. Wat als heel leerzaam én leuk ervaren wordt.
En zo zie je maar weer dat dingen altijd weer anders kunnen uitpakken dan dat je verwacht… ;-)

Als het goed is, hebben alle spelers van de groep in dit seizoen een keer hun eigen “JA!”-training. Alle spelers, inclusief ikzelf. Spannend! (en koel :-))