Van “West Side Story” naar “CU”-poster parodie

Een musical is natuurlijk niet compleet zonder een poster. In een ideale wereld, waarin ik een geboren designer zou zijn, zou ik die lekker vanaf nul ontwerpen & maken.
Helaas kan ik dat net niet, maar… ik ben wél heel goed in op basis van het één iets ánders maken. En als je dat met humor & een vette knipoog doet, kom je al snel uit op een parodie. Wat perfect past bij de vibe van onze musical. En iedereen die me een beetje kent, weet dat ik een groot liefhebber van parodiëren ben. 1 en 1 werd zo al heel snel 2 :-)

Als frequent bezoeker zijn posters van bekende musicals voor mij geen onbekend iets. Van begin af aan was er daarbij eentje die iedere keer weer in m’n hoofd opplopte als kandidaat voor mijn posterbasis. En die heb ik uiteindelijk ook gekozen!
Over welke poster ik het dan heb? Over de – in ieder geval voor liefhebbers – bekende & iconische poster van de musical West Side Story:

De poster past qua kleurstelling & strakheid prima bij de styling onze musical. En de brandtrappen aan de rechterkant riepen bij mij meteen associaties op met typische “CU”-gerelateerde zaken als roltrappen (Hoog Catherijne), hijskranen (lijkt me duidelijk :-), en treinen/het spoor (Utrecht CS).
Al die zaken heb ik gecombineerd & aangevuld met elementen van artwork wat ik al gemaakt had voor de musical. En het eindresultaat…?

Ik ben héél erg blij met hoe de poster uiteindelijk geworden is!
Hij is gemaakt op A3-formaat, en ik ga zeker proberen om hem op een aantal plaatsen in de stad opgehangen te krijgen. (Mocht jij nog een goeie plek voor de poster kennen, dan hoor ik het graag van je.)