“Galavant!”

Mijn ervaring – en meteen ook tip – is dat muzikaal improviseren het beste gaat met een zo uitgebreid mogelijke ‘rugzak’. Een effectieve manier om die te vullen, is door naar heel veel verschillende soorten muziek te luisteren. En liefst ook nog eens heel vaak & in de auto, want dan kan je volop sans gêne meezingen en dingen uitproberen ;-)

Eén van de beste muziekgenres voor inspiratie is – IMHO – musical. Want daarin wordt met een breed scala aan stijlen gewerkt. De liedjes erin zijn (vaak) kort & catchy. En er wordt volop met rijm, metrum en samenzang geëxperimenteerd. Wat wil je nog meer…?
De Amerikaanse tv-serie Galavant neemt het genre musical lekker op de hak. Niet alleen door de vorm vaak flink vet neer te zetten, maar ook in de liedteksten: teksten waarin volop fijne humor & woordspelingen zitten. Iets waar ik erg blij van wordt. En iets wat me ook volop inspiratie oplevert voor wanneer ik zelf een (impro) lied sta te zingen. Let vooral ook op alle verschillende manieren waarop ze samenzang en koortjes inzetten: smullen, wat mij betreft!

In de volgende speellijst komen nummers uit het 1e seizoen van de serie voorbij. Het openingsnummer zelfs met de tekst in beeld, dus je kan meteen meezingen ^_^
Luister zeker ook Lords of the Sea: een nummer met een enorme hang-factor, maar ook met een melodie die heel veel lijkt op die van de Iers Drinklied game!

Stem a.u.b. in met YouTube cookies om deze video af te spelen.
Na instemming kan je content bekijken op YouTube, een dienst die aangeboden wordt door een externe, derde partij.

Zie de YouTube privacy policy

Als je instemt met deze mededeling, zal je keuze vastgelegd worden, en zal de pagina herladen.