Een prima start van het “Muzikaal Improvisatie Jammen (MIJ)”!

Vanmiddag was de allereerste bijeenkomst van het zogenaamd “Muzikaal Improvisatie Jammen“. Dit is een initiatief wat ik gestart ben, waarbij ervaren theatersporters bij elkaar komen, en lekker met elkaar gaan zingen & gaan spelen met bekende games en vormen. Want je kunt natuurlijk nooit genoeg bezig zijn met muzikaal improviseren! :-)

lekker zingenBij deze eerste bijeenkomst waren 13 theatersporters aanwezig. Die kwamen voornamelijk uit Utrecht, maar er zaten o.a. ook spelers uit Amsterdam, Amersfoort en Wageningen bij. En samen hebben we circa 2,5 uur lang ons prima vermaakt.
De middag werd muzikaal omlijst door Maarten Tros. Hij had z’n eigen, enorm grote keyboard/synthesizer meegenomen, en trok daar de meest uiteenlopende stijlen & begeleidingen uit tevoorschijn. Dat leverde volop inspiratie op en heeft ons als spelers erg geholpen om volop te kunnen schitteren.

Na een voorstelronde op basis van de …(And) I Love You…“-opwarmer, en een flinke stemopwarming m.b.v. een bonte medley van bekende nummers, gingen we aan de slag met een aantal theatersport games. De 3 games waar we deze middag mee bezig zijn geweest, waren de “Muzikale 3-in-de-pan“, de “Muzikale Knuffel” (die niet iedereen kende, maar erg in de smaak viel), en “De Ode“.

Daarbij werd er uiteraard lekker muzikaal geïmproviseerd, maar vooral ook heel vaak erg mooi gezongen. Daarnaast werd er ook volop gespeeld met het format van die 3 games. Met de hele groep werd er bekeken hoe we een game nóg mooier/beter/strakker kon. Bijvoorbeeld door de verhaallijn van de scène (verder) te vereenvoudigen, door te werken met koortjeondersteunende koortjes, en vooral ook door elkaars sterke kanten maximaal te benutten.
Dat leverde o.a. een nieuwe variant van “De Ode” op: normaliter wordt die door 2 spelers neergezet, maar al snel werden dat er 3, en de middag werd spontaan spetterend afgesloten met een ode door de volledige groep. Echt kippevel, en heel erg mooi om te zien en om aan mee te doen!

Voor mij was de middag een heel erg groot succes! Zoals het bij impro eigenlijk ook wel hoort, wist ik van tevoren niet wat hier nou uit zou gaan komen: zouden de anderen het wel leuk vinden, en zouden ze zich voldoende vermaken tijdens deze middag? Het blijft toch altijd een beetje een gok…
Nou, iedereen was enorm enthousiast over de middag, en er werden op het einde al meteen afspraken gemaakt voor nieuwe bijeenkomsten. Ook kreeg ik van iedereen volop complimenten voor het nemen van dit initiatief & voor de organisatie. En die complimenten heb ik licht blozend, maar wel met veel plezier geaccepteerd :-)

Eén reactie bij “Een prima start van het “Muzikaal Improvisatie Jammen (MIJ)”!”

  1. Een superleuk initiatief, en gaaf dat de eerste bijeenkomst zo’n succes was. Als er een voorstelling met publiek komt, zit ik op de eerste rij! (of, in mijn geval liever, op de tweede rij ;-)

De mogelijkheid tot reageren is gesloten.