Coupletje, refreintje….

Gisteravond was weer een theatersportles. Een les die helemaal in het teken stond van muziek, en die begeleid werd door een pianiste.
We bouwden het werken met muziek geleidelijk aan op door eerst met de hele groep te zingen, waarbij je bijvoorbeeld telkens 1 zin zong die paste bij die van je voorganger. Daarna zong je 2 zinnen (uiteraard rijmend), en tenslotte een heel couplet. Belangrijk was dat je niet uit je rol viel (door te gaan lachen, of te roepen dat je niets wist, of zelfs door helemaal niets te doen), maar gewoon probeerde er het beste van te maken.
We ‘deden’ ook diverse soorten muziek: zo zongen we een blues (wat heel prettig was, omdat deze een heel makkelijk rijmschema had met veel herhaling erin), een smartlap (over een trieste, eenzame clown) en iets jazzigs.
Daarna hebben we flink wat muzikale games gespeeld. Onder andere waren dat een Songfestival Valszingen (viel niet mee!), een musical, een muzikale space jump (waarbij 4 spelers een scène spelen, en ieder van hen in een ander muziekgenre zingend opkomt, speelt, en weer afgaat), en als laatste een Opera (een volledig gezongen scène met veel drama, en bij voorkeur ook een dood).

Ik vond de hele les van begin tot eind übercool! Dit is beslist de les waarvan ik het meeste genoten heb. En dat viel ook wel op, denk ik, want zodra het kon, stond ik telkens weer op het podium. Een aantal medespelers vonden dat ook niet erg, want die waren niet zo into zingen. Sterker nog, ik geloof dat men mijn enthousiasme wel grappig vond.
Verder bood het mij de kans om mijn vocale kwaliteiten maximaal in te zetten: waar jarenlang zingen in de auto al niet goed voor is! ;-) Vooral bij de Opera game heb ik alles uit de kast getrokken (het was de laatste game van de avond) en heb ik mijn scheur flink opengetrokken en meerdere keren flink & lang uitgehaald. En ik geloof dat mijn medecursisten daar erg over te spreken waren. Joy! En anders ikzelf wel :-))
Van mij mogen we zo weer zo’n les doen! We zullen als het goed is de komende weken nog wel vaker muzikale games spelen, alleen dan waarschijnlijk wel zonder begeleiding op piano. Als het goed is zal bij de uitvoering op 10 december dezelfde pianiste weer wel aanwezig zijn, dus dat beloofd veel goeds :-)

Eén reactie op “Coupletje, refreintje….”

Opmerkingen zijn niet meer mogelijk.