Maak kennis met improvisatietheater

Wil je kennismaken met improvisatietheater? Gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar deze theatervorm, of misschien wel omdat je er een actief speler van wilt gaan worden? Schrijf je dan in voor de basiscursus improvisatietheater die op 29 september in Utrecht start.
Ga daarin met mij mee op impro avontuur, en ontdek hoe je al met heel weinig heel veel kan doen. Durf te improviseren, en verras jezelf!

Tijdens de cursus ga je aan de slag met de 4 basisprincipes van improvisatietheater. Je leert hoe ze werken, hoe je ze kan toepassen, en waarom zij de kracht van improvisatietheater vormen. Daarnaast leer je onder meer hoe je (samen met anderen) een verhaal kan opzetten, neerzetten, en afronden. Hoe je eenvoudig karakters kan vormen en uitspelen. Hoe je elkaar kan laten stralen. En hoe je je verbeeldingskracht & jouw unieke persoonlijkheid kan inzetten tijdens improvisatie scènes.

Daarbij zal de cursus ook (waar mogelijk) meebuigen met, en zich aanpassen aan, de wensen & behoeften van de deelnemers. Helemaal in de geest van improvisatie dus! De cursus bied je (zo) een veilige theater ‘zandbak’ om speels nieuwe dingen uit te proberen.
En dat is niet alleen heel plezierig, maar kan ook nog eens heel nuttig zijn. Want veel improvisatie vaardigheden kan je ook buiten de wereld van het theater prima inzetten. Voor een groep staan, iets presenteren, soepel(er) en meer zelfverzekerd inspelen op onverwachte ontwikkelingen – allemaal zaken die door improvisatie nét wat makkelijker & leuker worden.

En voor dit alles hoef je geen scripts van buiten te leren, hoef je geen kei van een acteur te zijn, en hoef je ook niet super gevat te zijn. Gewoon lekker jezelf zijn, en met een open houding alles verwelkomen wat er ontstaat. Dat is improvisatie!