Whose line is it anyway?

Op aanraden van babarage heb ik deze week dan toch eindelijk een keer een aantal afleveringen bekeken van Whose line is it anyway?, en dat is me heel goed bevallen! Damn, deze mannen zijn echt ontzettend goed…!

Het concept van deze show is ondertussen in Nederland bekend dankzij “De Lama’s” van BNN, maar nu ik het ‘origineel’ gezien heb, weet ik wel wie ik beter vind. Niets ten nadele van de heren en dame van “De Lama’s”, maar de mannen van de Amerikaanse show doen het toch echt beter. Vooral tijdens de delen met liedjes – wat in “De Lama’s” niet voorkomt – zijn ze echt heel goed om al improviserend een lied neer te zetten (zo goed zelfs, dat we ons afvroegen of ze tussen het ontvangen van de suggestie voor het nummer en het daadwerkelijk uitvoeren niet stiekum even de uitzending stoppen om de tekst te bedenken, maar dat zal toch wel niet).
Wat opvalt, in ieder geval in dat wat we van het programma in de daadwerkelijke uitzending zien, is dat het gehalte grove en sexueel-getinte grappen nagenoeg nul is. Er worden natuurlijk wel hints afgegeven in die richting, maar daar blijft het bij. Het zou me overigens niets verbazen als dergelijke grappen er wel zijn, maar er gewoon uitgeknipt worden – het is en blijft een Amerikaanse TV show. Maar hoe het ook zij, ik denk dat dat wel 1 van de factoren is waarom ik dit programma nog net iets beter vind dan “De Lama’s”. Niet dat ik wat tegen dergelijke grappen heb (ik verwacht nou al dat ik bij theatersport regelmatig een rode kaart ga scoren door dit soort grappen :-), maar het kan al snel een makkelijke uitweg worden om te scoren. Het is juist de uitdaging om leuke grappen te bedenken zonder op dit standaard middel terug te grijpen. (Feitelijk is het daarmee gelijk aan theatersport, waarbij dit soort zaken ook maar zeer mondjesmaat wordt toegestaan.)

Al met al een zeer vermakelijk programma, waarvan ik nog zeker meer afleveringen wil gaan bekijken.
De serie inspireert me ook al hevig voor het rap naderbij komende nieuwe theatersport seizoen. Niet alleen kunnen we dan weer regelmatig een theatersportwedstrijd gaan bezoeken (woehoe!), maar ook ga ik eind september weer beginnen met een nieuwe theatersportcursus (woehoe! woehoe!). En ik ben nog steeds bezig om een theatersportvereningingsplekje te vinden waar ik mijn kunsten lekker veel in de praktijk kan brengen.
Ik heb er zin an!

Opmerkingen zijn niet meer mogelijk.