The Inner Game of Improv

Jimmy Carrane is een zeer ervaren improv speler die sinds een aantal jaar op zijn site ook vele interessante artikelen hierover blogt. In zijn boek The Inner Game of Improv heeft hij de rode draad van al die artikelen gecombineerd met alle ervaringen die hij in zijn carriëre heeft opgedaan. En heeft ze ingedikt tot 5 adviezen voor hoe je nóg beter & effectiever improvisatietheater kan spelen.

De blog van Jimmy volg ik inmiddels alweer een hele tijd. Zijn postings zijn altijd zeer lezenswaardig, lekker praktisch van inslag, en bevatten meer dan eens interessante tips en/of observaties. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek.

Je hoeft je niet echt zorgen te maken dat het je nooit gaat lukken om dit boek helemaal uit/door te lezen: als je een beetje je best doet, lees je het namelijk in een middag uit. Of zoals in mijn geval: tijdens één door vertragingen onverwacht lange treinreis ;-)
Wat je daarbij helpt, is dat het boek ook nog eens prima wegleest. Zo zijn de 5 hoofd adviezen elk weer opgesplitst in een aantal kleinere & concrete tips/adviezen. En al deze informatie wordt nog eens aangevuld met amusante anecdotes, duidelijke verwijzingen, en pakkende voorbeelden.

Ben je op zoek naar meer technische & gedetailleerde tips rond improvisatie, dan kun je dit boek denk ik beter overslaan. Maar ben je op zoek naar meer meta advies rond alles impro, dan is het zéker een aanrader.
Dat geldt in het bijzonder wanneer improvisatie meer dan een hobby voor je is, en je er (ook) beroepsmatig/commercieel mee bezig bent. Ikzelf heb er in ieder geval een aantal waardevolle tips uit kunnen halen, waar ik op korte termijn gebruik van wil gaan maken!

Je kan het boek downloaden als PDF of als Kindle ebook via de site van Jimmy Carrane.