Aerodynamics Of Yes

Deze week heb ik het boek Aerodynamics of Yes van Christian Capozzoli uitgelezen. Een boek waarin een aantal belangrijke Improv zaken aan bod komen. Een boek ook met een uitgesproken mening over hoe je dat ‘t beste kan doen: If you love improv, commit to it, and make your time matter.
Oftewel: geen halfslachtig gespeel. Geen excuses waarom dit of dat (nu) niet kan. En geen enorm ingewikkelde theorieën, maar kijken wat er nú voor je staat & daar voluit op reageren. Een filosofie naar mijn hart!

Improv is de Amerikaanse manier van improvisatietheater spelen, en is toch weer heel anders dan wat we in Nederland (via o.a. Theatersport) gewend zijn. Improv is snel (qua speeltempo, maar zeker ook qua keuzes maken), heeft veel energie, en hecht ook een grote waarde aan groepswerk. Volop zaken waar we ons voordeel mee kunnen doen. Dus daar lees ik dan graag meer over ;-)

Ik vond het een fijn boek om te lezen, al had het nog wel iets langer mogen zijn :-) Hoewel het boek niet specifiek geschreven is voor docenten, is dat denk ik wel de doelgroep waar het ‘t meest interessant voor is. Er staan veel oefeningen in, en manieren waarop je spelers heel direct aan de slag kan laten gaan met zaken als snel keuzes maken, je verantwoordelijk voelen voor wat je neerzet, en wat de kracht is van diepgang & details aanbrengen. Don’t just move objects. Be moved by objects.

Het boek is beschikbaar als ebook in een iBook en Kindle versie. (De Kindle-versie die ik gelezen heb, had nog wel wat, ehm, ‘ruimte voor verbetering’ wat betreft de layout en leesbaarheid van sommige plaatjes.)