“De gouden kelken duiden op het aanbreken van een rijke periode in uw leven…”

Je hebt ze vast wel eens gezien: waarzeggers/kaartleggers die aan de hand van een set tarotkaarten een antwoord uit de kosmos tevoorschijn laten komen, op de door jouw gestelde vraag. Nou ja, of zoiets dan. Want vaak is het verhaal van het antwoord wat ‘vaag’, en lijkt wat de kaarten vertellen vooral knap aan elkaar verteld te zijn op basis van onduidelijke symbolen en een rijkelijk werkende fantasie…
Gisteren heb ik precies zo’n waarzegger neergezet: “Zhivago De Ziener“. Met hele fantasierijke verhalen. Met waanzinnige antwoorden op alle gestelde vragen. Met een tulband om & een zwart-paars gewaad aan. En niet te vergeten: met flink wat ‘guyliner’ :-)

Je kon Zhivago gistermiddag tegenkomen bij de “Freak Show” op Stadsfeest Castellum.
Deze freaky show heb ik neergezet met drie collega improvisatie-spelers, in een knusse & dichte tent met plek voor zo’n 15-20 kijkers. Onze voorstelling duurde circa 10 minuten, en je kreeg altijd waar voor je geld want de voorstelling was gratis ;-)

Ikzelf opende deze voorstelling met een tarotkaart-reading, waarbij iemand uit het publiek – als hij geluk had – een antwoord kreeg op een prangende vraag. Verleden, heden, en toekomst, bleken daarbij altijd perfect in elkaars verlengde te liggen. ZherazadeEn als de kaarten zeiden dat je een pony voor je verjaardag ging krijgen, of dat je het beste dagelijks drie kelken drank kon gaan drinken om je probleem op te lossen – wie was jij als gewone sterveling dan om dat advies niet op te volgen??
Snel daarna werd het grote podium (ahum…), vrijgemaakt voor de exotische Zherazade (oftewel: Anneke). Na een sensuele, gesluierde dans met veel wulps soepel heupwerk, onthulde zij haar Grote Geheim: ze bleek een flinke baard te hebben! Menig kabouter zou het er warm van krijgen, maar het publiek reageerde uiterst koeltjes op deze ‘suprise’…
Zoltan (oftewel: Hans), de fakir/Sterke Man nam daarna het podium over. Helaas was z’n aansteker leeg, dus we moesten het zonder een vuurspugact doen (…in een niet-geïmpregneerde tent, met houten zijwanden – dus hoe erg was dat eigenlijk?). Wél voerde hij een zéér gevaarlijke messen-act op met hele echte messen, ook al zagen ze er verdacht inklapbaar & van plastic gemaakt uit. ZoltanOok bedwong hij een zeer gevaarlijke gifslang… met z’n blote tanden! Als laatste tilde hij een – volgens hem – zéér zwaar houten blok op: “Het weegt net zoveel als een kleine gezinsauto. Of minstens net zoveel als 1000 Happy Meals… mét gratis speeltje.“. Dankzij zijn enorm sterke spieren én met kosmische ondersteuning door Zhivago, ging het blok uiteindelijk toch de lucht in. Applaus!
De grote finale van de “Freak Show” was ook meteen het engste onderdeel. En dus ging de rookmachine op vol vermogen aan, en klonk er snerpende gitaarmuziek. Zoltan bleek namelijk in het verre Siberië een… wolvenjong  gevonden én getemd te hebben. Gevaarlijk brullend kwam dit harige monster (oftewel: Ferry) te voorschijn. Grote beroering alom! Maar gelukkig bleek deze weerwolf toch minder gevaarlijk te zijn dan verwacht, want Zoltan had het op fabuleuze wijze weten te temmen. Dankzij een vegetarisch dieet met veel pindakaas (leer hiervan kinderen!), was het monster nu niet veel meer dan een kwispelstaartend hondje.
Het WolvenjongEn zo kon het publiek opgelucht – en vaak nog na-rokend van de dampen van de rookmachine… – de tent weer verlaten.

We hebben deze show de hele middag bijna doorlopend opgevoerd. Aan het einde van de middag waren we dan ook behoorlijk op, en flink bezweet. Maar: ook erg voldaan, en héél erg tevreden over wat we neer hadden gezet. We waren het erover eens: dit moeten we vaker doen! ^_^
Wat we misschien minder vaak moeten doen, is een act opvoeren waarbij je veel make-up op je gezicht hebt zitten. En dan specifiek rond je ogen. Want dat krijg je er dus gewoon niet helemaal af, hoeveel demake-up je ook gebruikt. Waardoor in ieder geval Hans en ik gisteren, en voor een deel ook nog vandaag, met zwarte ‘rouwranden’ rondliepen. Ik snap echt niet wat emo’s dáár nou zo leuk aan vinden… ;-)