‘Blokken’ kan ook leuk zijn :-)

Aan het begin van dit jaar heb ik bij KEK_ drie trainingen verzorgd waarin de spelers uitgedaagd werden om buiten hun ‘comfort zone‘ te treden. De spelers waren die trainingen erg goed bevallen, dus toen ik voorstelde om in het huidige seizoen nóg een keer zoiets te doen, waren ze daar wel voor te porren!
Morgenavond is de eerste training uit deze nieuwe serie trainingen die JA!”-training als pakkende titel hebben gekregen.

Wat houdt zo’n training in? KEK_ groepPer avond komen er twee spelers aan bod. Die spelers krijgen elk één ‘blok’ (een volledig uur) waarin ze flink aan de slag gaan met de speelruimte in hun eigen spel.

Hoe weten ze waar hun speelruimte zit? Dat hebben de andere KEK_ers aangegeven!
Aan het begin van het seizoen heb ik namelijk iedereen voor elkaar op vrolijk gekleurde vellen laten aangeven wat iemand heel goed doet (zijn of haar ‘Tops’). En in welke aspecten van iemands spel nog speelruimte zit (de ‘Tips’).

De meest genoemde Tips van een speler worden als basis gebruikt voor zijn of haar JA!-training. Samen met een wisselende mede-KEK_er bereid ik vervolgens een training voor, waarin we een aantal van de Tips verwerken in zo toepasselijk mogelijke oefeningen en Games.
Omdat je als ‘hoofdrolspeler’ een heel uur lang aan het spelen bent, kan je volop dingen uitproberen, bijstellen & nog eens proberen, en je eens lekker in ‘t impro zweet werken :-)

Ik ben erg benieuwd hoe die eerste ‘JA!’ gaat verlopen. Wordt vervolgd…!

De mogelijkheid tot reageren is gesloten.