Als je iets nieuws wil doen, moet je soms Iets Anders laten…

Ik vind het belangrijk om me in mijn impro spel & vaardigheden zoveel mogelijk te blijven ontwikkelen. Dat geef ik o.a. handen en voeten door regelmatig workshops en cursussen te volgen. Maar ook ook door veel te spelen. Liefst met veel verschillende spelers. En liefst ook in een breed scala aan improvisatietheater vormen.

In het verleden had ik al eens nagedacht over spelen bij TVA IMPRO: de grootste improvisatietheater-vereniging in Nederland. Ze hebben teams die ingedeeld zijn in niveau
1 t/m 4, en die zich bezighouden met allerlei vormen van improvisatietheater (al is Theatersport wel de hoofdmoot). Er zijn alleen veel mensen die óók graag bij TVA IMPRO willen spelen, en telkens waren daardoor de groepen die me ’t meest aanspraken al vol.

Vorig weekend werd me via-via ineens een plek aangeboden in een TVA IMPRO-team van het op-1-na-hoogste niveau. De trainingen van dit team staan het komend jaar in het teken van zogenaamde long form impro. Oftewel: het spelen van lange(re) voorstellingen die uit meerdere scènes/verhaallijnen bestaan. (Dit in tegenstelling tot een vorm als Theatersport, waar losse scènes gespeeld worden, vaak met een maximale lengte van ca. 5 minuten.)
Ik heb al wel wat ervaring met long form (de CU musical is er een voorbeeld van), maar ik wil er graag nog veel meer van weten & mee doen. Dus deze mogelijkheid kwam echt als geroepen. En daarom heb ik “ja” tegen het aanbod gezegd! ^_^

Er is nog wel één ‘kleine’ bijkomstigheid bij dit hele verhaal. De groep waar ik op dit moment bij speel – Iets Anders – en de groep bij TVA IMPRO trainen allebei op dezelfde avond van de week… Omdat dit niet te combineren is (en om-en-om trainen geen optie voor me is), heb ik besloten om mijn lidmaatschap van Iets Anders op te zeggen.
Dat is natuurlijk wel erg jammer, omdat ik met veel plezier bij dit team getraind en gespeeld heb. Maar toen ik het nieuws vorige week aan de spelers vertelde, begreep men (gelukkig!) heel goed waarom ik voor de kans bij TVA IMPRO gekozen heb.

Ik heb erg zin in de eerste TVA IMPRO-training, begin september. Als een soort van afscheid & afsluiting ben ik bij de thuiswedstrijd van Iets Anders – op 13 september – nog wel aanwezig (als rechter). En daarna is het definitief tijd voor Iets AndersTVA IMPRO… ;-)