Het lijkt alleen maar glitter & glamour…

De premièredatum voor Chez / de / sans vous komt nu rap dichterbij: komende donderdagavond is het zover!

Waren we de afgelopen maanden al best druk met deze muziektheater productie: de afgelopen & komende week zijn we dat helemáál!
Dit weekend zijn we beide dagen heel druk met de hele groep bezig geweest. We hebben o.a. (weer) een complete doorloop van het stuk gedaan… en daarbij weer veel dingen geleerd. Zoals waar er nog ‘ruimte voor verbetering’ is…
Ook is er veel gewerkt aan de diverse dansen, het klinkend neerzetten van de vele liedjes. En natuurlijk ook veel werken aan (ogenschijnlijke) ‘details’ als de juiste mise en scène, en het strak uitspreken van alle dialoog teksten.

Ik doe hierbij feitelijk ook nog eens dubbel werk.
Want acht avonden ben ik afwisselend Italiaans gezant en gezaghebber. Dit houdt o.a. in dat ik tijdens de voorstelling twee keer van kleding (want van rol) moet wisselen. De tweede keer hebben we maar een minuut of 2-3 om dat te doen, en da’s best haasten :-)
En dan is er nog de negende avond. Daarop val ik in voor één van de hoofdrollen. De teksten daarvan ken ik wel goed nu, maar er was nog geen plek in het schema om ze daadwerkelijk ook met de andere spelers te oefenen. Waarschijnlijk zal ik mijn rol daarom grotendeels op basis van de video-opname van de generale repetitie moeten gaan neerzetten. En daarna maar veel aantekeningen maken en ‘stampen’…

Ja, showbizz lijkt misschien wel glitter en glamour, maar het is vooral ook best wel hard werken. Maar gelukkig is de Crew van de voorstelling een hele gezellige groep, dus je krijgt er ook heel erg veel voor terug ;-)