Heerlijk veel gedoe om niks!

Gisteravond zijn Gert en ik naar een preview voorstelling van Veel gedoe om niks geweest. Een moderne & muzikale bewerking van een klassiek stuk van Shakespeare, door de Utrechtse Spelen in samenwerking met het New Cool Collective.
En we hebben genoten!

Ik ga niet teveel verklappen van wat er allemaal tijdens de voorstelling gebeurt: dan is de verrassing eraf :-) Maar ze zijn prima geslaagd in het moderniseren van een klassiek stuk.
Dat is o.a. gelukt doordat er veel muziek in zit, van het lekker swingende en jazzy soort. Wat ook niet zo heel vreemd is als je weet dat de band op het podium ‘t New Cool Collective is! (veel van de gespeelde muziek is afkomstig van hun laatste album “Eighteen“)
Die muziek wordt ook volop gebruikt om het publiek letterlijk in beweging te krijgen: want er mag volop gedanst worden tijdens de voorstelling. Dat kan ook, want standaard zit je niet, maar je staat midden in de grote Douwe Egbertszaal. Die is namelijk flink verbouwd voor deze voorstelling, waardoor je – wanneer je je plek slim uitkiest – met droge ogen kan beweren dat je op het grote podium van de Schouwburg hebt gestaan tijdens een voorstelling! ;-)
Ook is het stuk aangepast aan de huidige tijd door de hoge mate van interactie die er is tussen de spelers en het publiek. Je zit er écht middenin, en je kan – als je dat wil (en ik wilde wel :-)) – ook een beetje bijdragen aan de totale voorstelling. Meer verklap ik ook hier niet.

Omdat het een preview voorstelling was, liepen de makers na afloop rond om van iedereen te horen wat ze heel goed vonden, en wat misschien nog beter kon. En ook een deel van de acteurs borrelde na afloop gezellig na tussen het publiek. Zo hebben wij ook dus even met één van de acteurs staan praten (veel complimenten uitgedeeld – en ook gevraagd waar hij z’n stoere schoenen met hoge hakken vandaag gehaald had :-). En we hebben met twee van de makers kort staan praten. Ook dit was een erg leuk gesprek, en waar kan zoiets nog tegenwoordig? ^_^

De trailer van de voorstelling geeft je een goeie indruk van hoe het geheel klinkt, en ook wel hoe de styling & uitvoering is. En hij is vooral ook een teaser, maar dat is prima: ga gewoon lekker ‘blanco’ naar deze voorstelling, en laat je een avond prima vermaken.

Stem a.u.b. in met YouTube cookies om deze video af te spelen.
Na instemming kan je content bekijken op YouTube, een dienst die aangeboden wordt door een externe, derde partij.

Zie de YouTube privacy policy

Als je instemt met deze mededeling, zal je keuze vastgelegd worden, en zal de pagina herladen.