Een frisse kijk op Opera

Afgelopen woensdagavond verzorgde ik de muzikale training bij KEK_. Eén van de games die daarbij aan bod kwam, was de “Opera”. En wel een specifieke invulling, waarbij één speler worstelt met een duidelijk probleem, de andere speler een duidelijke oplossing hiervoor heeft, en ze samen bezingen waar dat toe leidt. Deze invulling van de Opera game leverde duidelijke & lekker dramatische scènes op. Zoals het hoort bij een goeie opera :-)

Na de training kwam ineens een hele specifiek opera weer bij me boven. Eentje die ik in 2005 heel laat op de BBC zag. Namelijk: Jerry Springer – The Opera. Een briljante cocktail van de overbekende sensatie talk show, klassieke opera, musical, en heel veel lekker bijtende humor.
De volgende – ernstig NSFW! – promo geeft een heel aardige indruk van waar je dan op uitkomt:

Stem a.u.b. in met YouTube cookies om deze video af te spelen.
Na instemming kan je content bekijken op YouTube, een dienst die aangeboden wordt door een externe, derde partij.

Zie de YouTube privacy policy

Als je instemt met deze mededeling, zal je keuze vastgelegd worden, en zal de pagina herladen.


Ik vind het geweldig om te zien hoe de sensationele en vaak ranzinge onderwerpen van de TV-show, omgekat zijn tot een totaal absurde opera. En hoe ze echt hun uiterste best gedaan hebben, om ook maar ieder denkbaar heilig huisje meerdere malen vol overgave omver te schoppen! ;-)

Mijn tip – als je op humor-gebied wel een stootje kunt hebben – is dan ook: bekijk deze opera! Hij is uit op DVD, en je kan ook makkelijk op Internet delen uit de musical (en misschien ook wel de volledige musical…) bekijken.
Je beeld van opera zal nooit meer hetzelfde zijn! ^_^