“Doe je ding met een wicked one-liner…!”

Afgelopen zondagavond was de laatste van in totaal 9 Chez / de / sans vous voorstellingen die we gespeeld hebben. Negen heel enerverende, leerzame, en alleszins amusante avonden. Met als extra bijzondere avond 22 juni, omdat ik toen de Melchior-rol heb mogen spelen: dat was übercool & gaf een enorme kick!

Wat ik ook ervaren heb, is dat zo’n voorstelling binnen 1½ week zó vaak neerzetten, wel bijna als werk begint te voelen. Ik heb door deze ervaring dan ook een diep respect gekregen voor mensen die een voorstelling als deze maandenlang achter elkaar neerzetten: want ook al krijg je er dan voor betaald, je moet wel iedere avond weer met volle energie & focus staan te spelen…!

Dank “CDSV” heb ik nou ook een keer uitgebreid kunnen ervaren hoe het is om een voorstelling neer te zetten met een vastliggend script & muziek: ‘t is toch weer iets heel anders dan ik van improvisatietheater gewend ben!
En het heeft zeker ook z’n voordelen. Want je kan dingen echt helemaal uitkristalliseren, en je kan veel meer (verhaal)lijntjes en details in je voorstelling stoppen. Qua zang kan o.a. je dingen doen als 4- en 5-stemmige liedjes, wat bij muzikaal impro theater bijna niet haalbaar is (tenzij je flink met herhaling werkt…).

We zijn met de hele ploeg waarmee we deze voorstelling neergezet hebben, ook wel een beetje familie geworden. Een hele ploeg waarbij heel nadrukkelijk ook alle mensen achter de schermen horen, want die hebben ook heel veel bijgedragen aan het succes! En dat heeft ons veel moois opgeleverd…:

[De laatste 5 foto’s uit deze gallerij, zijn gemaakt door Adri van Sleen.]