Theater portfolio

Impro muziektheater (eigen producties)

CU: De Pop-up MusicalEen impro musical over  het grootste bouwproject van Utrecht… wie doet/bedenkt nou zoiets? Nou: ik dus :-) En met veel succes!
Impro Battle4 teams, van elk 2 impro spelers, gingen – onder begeleiding van een live DJ – flink los met Urban muziekstijlen als Hip-Hop, R&B, en Rap!
Op DriftBezoekers van het Uit!Festival deinden hier mee met de golven & de vrolijke liederen. Maar ook hield men de zakdoeken gereed bij hartverscheurende ballades en stormachtige verhalen (met hier en daar wat visserslatijn ;-)).
Uitgekookt!Een niet te versmaden muziektheater-voorstelling met 3 Michelin sterren. Waarbij het publiek zich de vingers kon aflikken!

Impro muziektheater (andere producties)

Ontmoet!Ontmoet! bracht de verhalen van de historische locatie van atelier De Werkvloer, de daar aanwezige kunst, én de bezoekers, samen.
Te Gek!? festivalTijdens het Te Gek?! festival verzorgde impro collectief Improv XL (waarvan ik lid ben) een aantal optredens. Het festivalthema kwam daarbij terug in diverse theatrale vormen, zoals poëzie, dans, en (muzikaal) improvisatietheater.

Locatietheater (eigen producties)

Nieuwe sterren aan het firmamentDe prachtige bibliotheek van sterrenwacht Sonnenborgh inspireerde ons volop tot bijzondere verhalen. Met (nieuwe) sterren. Met kleurige en theatrale karakters. En het publiek, dat zat er middenin!
Winterse verhalen in een Koninklijke WachtkamerTijdens Winter Station vertelde ik Dickens-achtige verhalen. Rond de thema’s Kerstmis, treinen, en sprookjesachtige koninklijke zaken…
Winterse verhalen in een treinwagonTijdens Winter Station vertelde ik sprookjesachtige verhalen in een antieke treinwagon. Rond de thema’s winter, Kerstmis, en exotische treinreizen…

Locatietheater (andere producties)

Camp GroenHet Water eXpertise Team (WXT) schreef hier de inwoners van Leidsche Rijn, op basis van een diepgaande intake, het perfecte levenswater voor.
De BoerenbruiloftMet als hoofdrolspelers een boerenmeid die héél graag wil trouwen. Een bruidegom die ‘t vooral om het geld gaat. Een half-beschonken schoonvader. En meneer pastoor die alles doet voor extra ‘schaapjes’ ^_^
De Grote GeldmarktEen kunstproject waarin op speelse manier allerlei zaken rond geld aan bod komen, kán natuurlijk niet zonder een fout & louche Casino Castello…!
De RampenparadeVoor een community art project werd Castellum Hoge Woerd voor één dag een noodkamp, bomvol activiteiten. Waaronder een noodhospitaal – in M*A*S*H-stijl – met dokter Bob, dokter Storm en zuster Lava.
Het ReservaatAls je in 3007 zou leven, en je kreeg de kans om voor één dag 1000 jaar terug te reizen in de tijd om te zien hoe de mensen toen leefden, zou je dat dan doen? Uiteraard!
In je SpaceBij deze theaterinstallatie op locatie in een grote industriële loods aan de rand van Utrecht, kreeg het publiek een inkijkje in de opdringerigheid van veiligheid wanneer voor elkaar onbekende mensen samenkomen in de stad.
Jaarfeest BartimeusTijdens dit jaarfeest werd het landgoed 100 jaar teruggeplaatst in de tijd. De bezitters Heer en Mevrouw van Loon werden daarbij vakkundig terzijde gestaan door een zéér snedige butler.
KindermuseumnachtDeze bijzondere avondopenstelling was voor échte ontdekkers & avonturiers die niet bang waren in het donker. Gelukkig was er Het Bijzonder Speciale Rechercheteam die alles veilig hield. Nou ja: soort van… ;-)
Nacht van de BuitenplaatsTijdens deze bijzondere Nacht verwelkomde ik – als Willem Adriaan van Nassau-Odijk – in stijl de bezoekers aan Slot Zeist. En stond met raad, daad, waaier & rijm alle bezoekers tot hun dienst.
Proef Castellum (2009)Bij Proef konden inwoners van Leidsche Rijn kennismaken met de lokale horecabedrijven. En met een behoorlijk maf & vooral ook weinig briljant schoonmaakbedrijf :-)
Proef Castellum (2010)Op deze dag rond eerlijk en heerlijk eten mochten helden uit Asterix & Obelix natuurlijk niet ontbreken. Er was zelfs ‘echte’ toverdrank!
Stadsfeest CastellumDit Stadsfeest was een bijzondere Vinex kermis met een bonte mix van nostalgische en ook eigentijdse attracties. En daar mocht een ouderwetse Freak Show natuurlijk niet bij ontbreken!
Stortplaats de Hoge WoerdWie kan er nou beter een breed publiek op speelse manier wijze informeren over recycling en cradle-to-cradle dan ‘superheld’ Klikoman?!
Vuurol nachtwandelingTijdens deze wandeling werd een reis terug in de historie van landgoed Vuurol gemaakt. Daarbij liepen de wandelaars op verschillende plekken een aantal zeer kleurrijke personages tegen het lijf…!

Overig improvisatietheater

Grens GevalKorte community theatre voorstelling met het onderwerp pesten als rode draad. En over de effecten die dat op (de rest van) je leven heeft…
Vrijmarkt van de VerbeeldingWe gingen op zoek naar woorden, flarden, emoties, ideeën. Gingen jutten in onbekende hoofden. Neusden rond in de Vrijmarkt van de Utrechtse belevingswereld. En gaven onze vondsten een welverdiende tweede jeugd.

Overige voorstellingen & producties

Chez / de / sans vousEen musical die een ode aan de Vrede van Utrecht bracht. En waarin, ondanks misvattingen & veel getwist, uiteindelijk dromen tóch uitkwamen.
Prison EscapeIn Prison Escape droeg ik als ervaringsacteur (en als ‘bewaker’) bij aan het creëren van een filmische beleving voor alle deelnemers aan dit spannende spel.