Workshop “Speel met je Pitch”

Iedere pitch (of korte presentatie) die je afsteekt, is in zekere zin uniek. Je kan daarop anticiperen door verschillende versies van je pitch te maken en van buiten te leren. Wat kán werken, maar het is ook een wat reactieve manier van met dit gegeven omgaan. Waarom niet proactief hierop inspelen, door jezelf, je verhaal, en de opzet van je pitch flexibel(er) te maken?
En dat is dan ook precies waar deze workshop om draait!

Wordt agile m.b.v. improvisatie - speel met je pitch!
Reageer soepel op veranderingen & onverwachte zaken.
Maak je pitch flexibel in opzet en inhoud.
Wordt agile
Maak je pitch flexibel
workshop Speel met je Pitch
  • Speel met je Pitch kan als workshop in verschillende tijdslengtes aangeboden worden. Daarbij kan er extra ingezoomd worden op specifieke presentatie en/of inhoudelijke aspecten;
  • Aanbieden in het Engels en/of op locatie is mogelijk.

Let op:deze workshop kent géén optie om open/individueel erop in te schrijven. Hij wordt uitsluitend aan complete groepen aangeboden.

Een strak voorbereide, en uit het hoofd geleerde pitch is mooi. Maar wat als je verhaal niet goed blijkt te landen? Je in tijdnood komt? Je publiek (nog) niet exact bekend is? Of wat als er onverwachtse dingen gebeuren, bijvoorbeeld technische problemen, meer/minder tijd dan verwacht, of je bent ineens een deel van je tekst kwijt?
Bij deze workshop gaan we met al dit soort zaken aan de slag, en zetten daarbij diverse krachtige principes uit de improvisatie in. Zodat je flexibeler wordt in je presentatie en met je verhaal. Zodat je probleemloos & heel agile op alles kan inspelen wat op je afkomt. Kortom: we gaan je leren spelen met je pitch!

Want bij improvisatie ga je er standaard vanuit dat je niet (precies) weet wat er komen gaat. Je weet vaak wel ongeveer wat dat is, en hoe je dat wil gaan bereiken, maar hanteert daarvoor geen hard vaststaande route van begin tot einde. Die route doorloop je stap-voor-stap, en is continu afhankelijk van wat je publiek je (impliciet of expliciet) teruggeeft, afhankelijk van wat wel of niet goed blijkt te werken, en van wat er nog meer op dat moment speelt. En die werkwijze blijkt opvallend vaak goed te werken!

Hoe werkt de workshop?

Afhankelijk van de beschikbare tijd, en gegeven de specifieke zaken waaraan je wilt werken, stellen we een optimaal programma samen. Daarbij gaan we vooral veel dingen doen en ervaren: want theorie is goed, maar je leert toch vaak het meest door ermee aan de slag gaan.
Daarbij verliezen we natuurlijk de basis ingrediënten van een pitch niet uit het oog. Zaken als: je verhaal de juiste focus geven, het optimaal afstemmen op je publiek, effectief gebruik maken van je tijd, en een krachtige opening/afsluiting (c.q. Call to action).

Wil je meer weten? Neem contact op met Durf te improviseren!, en je hoort snel wat er allemaal mogelijk is.

Tip: mocht je specifiek aan de inhoud van je verhaal willen werken, kijk dan ook eens naar de workshop Durf te vertellen!. Wil je graag werken aan lange(re) presentaties en/of aan presenteren in brede zin, kijk dan ook eens naar de workshop Durf te presenteren!.