Workshop “Durf te vertellen!”

Verhalen vertellen is een van de kráchtigste manieren om een boodschap over te brengen: want verhalen verbinden en inspireren. Toch vinden veel mensen het moeilijk om hun verhaal te vertellen, zeker als dat voor een groep is. Vaak weet men wel ongeveer wat men wil vertellen, maar wordt er opgekeken tegen het daadwerkelijke vertéllen daarvan. En wordt er geworsteld met wat de ‘juiste’ inhoud voor het verhaal is.
Bij Durf te vertellen! komen al deze zaken aan bod. En staan plezier in het vertellen & spelen met de inhoud centraal.

Want je (verhaal) verdient het om gehoord te worden!
Op de manier die het beste bij jou past.
Leer met plezier te vertellen voor een groep,
Want je (verhaal) verdient het
Leer met plezier
workshop Durf te vertellen!
 • Durf te vertellen! kan als eenmalige workshop aangeboden worden, en als training verdeeld over meerdere dagdelen;
 • Aanbieden in het Engels en/of op locatie is mogelijk.

Let op:deze workshop kent géén optie om open/individueel erop in te schrijven. Hij wordt uitsluitend aan complete groepen aangeboden.

Krachtig je boodschap overbrengen

In iedereen zit een verhaal (vaak wel meer dan één!) dat het verdient om verteld te worden. Persoonlijke verhalen. Verhalen die je als groep deelt. Verhalen over dingen die gebeurd zijn, of gaan gebeuren. Verhalen die misschien alleen maar in je fantasie kunnen gebeuren… En allemaal verdienen die het om naar buiten gebracht te worden. Om tot leven te komen.
Daarnaast heeft iedereen zijn eigen manier van de dingen verwoorden en vertellen. Dat maakt iedereen z’n verhaal per definitie uniek én persoonlijk.

Combineer die twee zaken, en je hebt een zéér krachtig instrument in handen!

Verhalen vertellen werkt!

De kracht van verhalen vertellen wordt ook steeds meer voor zakelijke toepassingen ingezet. Dat gebeurt in de vorm van Corporate Storytelling voor externe communicatie (reputatiemanagement), en in de vorm van Organizational Storytelling voor interne communicatie.

Bij Durf te vertellen! draait het om de laatstgenoemde vorm: het inzetten van verhalen voor organisaties, zakelijke relaties, en medewerkers. Mogelijke toepassingen voor deze vorm van storytelling zijn:
Concentratie

 • Elkaar beter & persoonlijker leren kennen

  Want mensen kunnen zichzelf vaak het beste uitdrukken via (eigen) verhalen;

 • Nieuwe mogelijkheden ontdekken om je verhaal over te brengen

  Onze technieken rond verhalen vertellen bieden je nieuwe, krachtige mogelijkheden om je boodschap over te brengen, en om (nog) meer te overtuigen. Tijdens o.a. presentaties en 1-op-1 gesprekken;

 • Krachtig en effectief communiceren

  Eén goed gekozen kort verhaal kan heel veel overbrengen. Start bijvoorbeeld een presentatie met een pakkende annecdote, en je publiek zit meteen middenin je verhaal;

Verhalen vertellen = improvisatietheater

In deze workshop wordt volop gebruik gemaakt van de kracht van improvisatietheater. Een logische keuze, want deze theatervorm draait volledig om verhalen vertellen (zónder een vaststaande tekst!).

Dankzij mijn uitgebreide ervaring weet ik alles van continu voeling houden met je publiek. Van aanvoelen of je verhaal nog goed loopt. Van experimenteren, maar ook structureren. En ál die ervaring zet ik tijdens de workshop/training voor de volle 100% voor jou in!

Meer weten?

Neem contact op met Durf te improviseren!, en je hoort snel wat er allemaal mogelijk is.

Tip: wil je specifiek werken aan je verhaal beter presenteren, dan is er ook nog de workshop Durf te presenteren!.