Workshop “Durf te presenteren!”

Een presentatie over iets geven, een agendapunt bij een vergadering verzorgen, of anderszins een groep toespreken: veel mensen ervaren het als erg uitdagend.
Bij Durf te presenteren! gaan we samen met jou aan de slag om dit te veranderen. Daarbij maken we volop gebruik van de kracht van improvisatie. En combineren we die met jouw persoonlijke stijl. Zodat jij én je boodschap voortaan optimaal tot hun recht komen!

voor een groep mógen staan...!
wordt weer
Voor een groep moeten staan...
voor een groep mógen
Voor een groep moeten
cursus Durf te presenteren!
  • Durf te presenteren kan als eenmalige workshop aangeboden worden. En ook als training verdeeld over meerdere dagdelen, waarbij extra ingezoomd kan worden op specifieke presentatie aspecten;
  • Aanbieden in het Engels en/of op locatie is mogelijk.

Let op:deze workshop kent géén optie om open/individueel erop in te schrijven. Hij wordt uitsluitend aan complete groepen aangeboden.

Improvisatie geeft je presentatie extra power!

Bij deze workshop gaan we veel aan de slag met elementen uit improvisietheater. Een theatervorm die wérkt dankzij een paar krachtige basisprincipes. Principes die ook bij presenteren prima toegepast kunnen worden!

Improvisatie kan je helpen om jouw boodschap – qua inhoud, maar zeker ook qua vorm – optimaal aan te passen aan je publiek. Het geeft je ook voelsprieten voor of je je publiek nog ‘hebt’. En hoe je erop in kan spelen wanneer dat niet meer (volledig) het geval is of dreigt te gaan gebeuren.

Improvisatie leert je om soepel om te gaan met van die onverwachte zaken die je bij iedere presentatie wel een keertje hebt. Dus, blijkt de groep toehoorders ineens veel groter of kleiner dan verwacht? Hapert de laptop of beamer? Ben je de draad even kwijt? Improvisatie geeft je handgrepen om daar flexibel op in te springen!

Volop mogelijkheden

Er zijn verschillende aspecten van (jezelf) presenteren waaraan gewerkt kan gaan worden:

  • Het aanvoelen van een groep
  • Het durven te spelen met je presentatie
  • Ontdekken dat jouw stijl = jouw kracht
  • Ervaren dat het publiek je vriend is (en niet een ‘boeman’)
  • Op avontuur gaan buiten je comfort zone

Welke onderdelen er precies aan bod gaan komen en met welke invalshoek, wordt afgestemd op de wensen & behoeften van de groep.

Meer weten?

Neem contact op met Durf te improviseren!, en je hoort snel wat er allemaal mogelijk is.

Tip: wil je specifiek werken aan het verbeteren & flexibel maken van je pitch/korte presentatie, kijk dan ook naar de workshop Speel met je Pitch. En mocht je specifiek aan de inhoud van je verhaal willen werken, kijk dan ook naar de workshop Durf te vertellen!.