Workshop “Theater: voor elkaar!”

Er is altijd wel een bijzonder moment wat een theatrale omlijsting verdient. Denk aan een jubileum, een bijzondere mijlpaal in een project, of iets anders waar je als groep graag wat bijzonders mee wil doen. Hoe mooi zou het zijn om daar een unieke theatervoorstelling over te zien?
Tijdens de workshop Theater: voor elkaar! is dat precies wat er op het programma staat. En die voorstelling… die ga je met z’n allen maken én neerzetten. En écht dat kunnen jullie: dankzij de kracht van improvisatie!

Verrassend, vermakelijk,
en voor iedereen weggelegd.

Dankzij de krácht van improvisatie!

Verrassend, vermakelijk,
en voor iedereen weggelegd.

Dankzij de krácht van improvisatie!

Verrassend
workshop Theater: voor elkaar!
  • Deze workshop komt het best tot zijn recht bij groepen van ca. 20 – 35 personen (voor kleinere groepen is de workshop Impro Kado mogelijk een betere optie);
  • Hij duurt in totaal zo’n 2½ – 3 uur (inclusief pauze), en is op veel locaties mogelijk;
  • Eventueel kan de workshop ook in het Engels aangeboden worden.

Een theatrale verrassing!

De workshop begint altijd met het eerst lekker creatief losmaken van de groep. Zodat de stemming er bij iedereen al snel helemaal inzit!

4932332333_981e61bfcc_o-682x1024Daarna splitsen we de groep in twee even grote subgroepen. Het programma van die twee groepen is in grote lijnen hetzelfde, maar toch ook weer nét anders.
We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ene groep voor de meer avontuurlijke spelers is, terwijl de andere groep een wat gemoedelijkere insteek hanteert. Of dat de ene groep gaat werken op basis van muziek, terwijl de andere groep met verhalen vertellen aan de slag gaat. Er is dus altijd voor iedereen wat wils!

Tijdens het laatste deel van de workshop gaan de twee groepen gezamenlijk een impro theatervoorstelling neerzetten. Omdat de subgroepen elkaars programma niet kennen, levert dat altijd een verrassend én uniek eindresultaat op: precies zoals het hoort bij een goede theatervoorstelling!

De kracht van improvisatie

Voor het neerzetten van deze theatervoorstelling is geen specifieke voorkennis of ervaring nodig. Dit komt omdat we gaan werken op basis van improvisatietheater: een theatervorm die het mogelijk maakt om – op basis van een paar eenvoudige regels – al héél snel iets neer te zetten. Iedereen kan dus meedoen!

Meer weten?

Wat hierboven staat, is de globale opzet van de workshop. De precieze inhoud, wat betreft thema, gekozen speelvormen, en dergelijke, wordt altijd volledig op jouw wensen & de gelegenheid afgestemd.
Neem contact op met Durf te improviseren!, en je hoort snel wat er allemaal mogelijk is!