De “JA!”-training: Jouw Avontuur in ‘t land van Impro

Wil je als impro groep eens goed de diepte induiken? Eens lekker hard richting de improvisatie horizon rennen? Samen ontdekken wat jullie allemaal nog méér kunnen?
Doe dan de JA!-training: Jouw Avontuur door ‘t land van Impro. Met goeie reistips van je medespelers als kompas!

Goed voorbereid op avontuur!

De JA!-training is een serie van improvisatietheater trainingen: die kan je kort na elkaar plannen, maar verspreiden over een heel seizoen kan ook. Bij iedere training gaan telkens 2 spelers op avontuur.

Voorafgaand aan de allereerste training uit de serie, gaan de spelers uit de groep elkaar twee soorten cadeautjes/’reistips’ geven:

  • De Tops:

    Spelers geven van elkaar aan waar de ander goed in is & wat ze bewonderen in zijn/haar spel. Dit levert altijd hele fijne en mooie zaken op!

  • De Tips:

    Spelers geven van elkaar ook aan, waar ze denken dat de ander in zijn spel nog (meer) op ontdekking zou kunnen gaan. Iedereen doet dit met de allerbeste bedoelingen, en daardoor levert ook dit veel mooie geschenken voor elkaar op.

Deze spel-cadeaus stuurt iedereen daarna via e-mail alleen naar mij (de trainer) toe. Zodat het voor alle spelers nog even een verrassing blijft wat er aan elkaar gegeven is :-)

Het ontdekken kan beginnen!

Op basis van de rijke feedback die iedereen zo aan elkaar gegeven heeft, worden vervolgens de JA!-trainingen samengesteld.
Voor de 2 spelers die per training aan bod komen, ga ik een uitdagende ontdekkingstocht van minimaal 1 uur uitstippelen. Een tocht die bestaat uit de oefeningen & games die het beste bij de reis van die speler passen. En waarvoor ik kan putten uit een zéér uitgebreide collectie aan trainingsmateriaal zoals ik die in de afgelopen jaren opgebouwd heb. Zodat ik aan iedere speler perfect maatwerk kan leveren.

Daarbij is het eigenlijk standaard zo dat de ene speler ook (deels) meespeelt in het uur van de ander. Dat kan komen omdat er een overlap in de ontdekkingsmogelijkheden is. Of omdat de één heel goed kan bieden wat de ánder juist nodig heeft. Dat zijn kansen die je niet moet laten liggen, natuurlijk!
Daarnaast springen de andere spelers uit de groep ook nog regelmatig bij. Dus iedereen is tijdens een JA!-training volop bezig. Al is het alleen al met het genieten van alle spel-ontdekkingen die de twee ‘hoofdrolspelers’ doen!

Zeg jij ook JA!…?

Wil je weten hoe zo’n ontdekkingsreis verloopt? Lees dan de artikelen over de ervaringen van spelers.
Heeft jouw groep interesse in een Ja!-training? Neem dan contact met me op!