Muzikaal Improvisatietheater

Op een podium iets gaan improviseren lijkt mensen vaak al een hele uitdaging. Laat staan dat je er ook nog eens bij gaat zingen. Op een ter plekke bedachte muzikale begeleiding!
En toch is deze vorm voor mij één van de meest favoriete onderdelen van improvisatietheater :-)

Je vindt wát leuk…?

Wanneer ik aan mensen uitleg wat improvisatietheater en Theatersport inhouden, dan lijkt ze dat vaak al heel moeilijk en ‘eng’. Als ik vervolgens uitleg dat ik daarbinnen de muzikale onderdelen het allerleukste vindt, is de reactie vaak een variant op Ga je ter plekke een lied verzinnen en dat dan meteen zingen?. Wanneer ik die vraag dan met een zeer enthousiast Ja! beantwoord, zijn de meesten nóg verbaasder. En dat zijn ze helemaal wanneer ik eraan toevoeg dat ik muzikaal improviseren makkelijker vind dan ‘gewoon’ improviseren :-) Ik kan me best voorstellen dat ‘t ook wel een beetje vreemd klinkt allemaal, maar het is écht zo!

Als je dit weet, zal het je dan ook waarschijnlijk niet zo heel erg verbazen dat ik op allerlei manieren met muzikaal improviseren bezig ben (en dan heb ik het niet eens over randverschijnselen als ‘zingen in de auto‘…).

Trainingen & workshops

Al een aantal jaren verzorg ik trainingen bij impro groepen. Bij de muzikale trainingen is daarbij mijn credo dat iedere improvisatietheater-speler in staat is om op muzikaal gebied iets neer te zetten. Zélfs wanneer je niet goed kan zingen of geen lekker ritme-gevoel hebt: er zijn altijd manieren om tóch iets met muziek te doen. Zoals de training/workshop Net als in de film…, bijvoorbeeld ;-)

Sinds 2010 biedt ik ook improvisatietheater workshops aan, waaronder ook muzikale. Zeker met een enthousiaste groep kom je daarbij meer dan eens op hele mooie dingen uit. En je ziet dan iedereen genieten & stralen. En daar doe je ‘t toch allemaal voor! :-)

Encore…!

Waar het kan laat ik muzikaal improviseren ook terugkomen tijdens theatervoorstellingen.
Dat heeft o.a. al tot CU: De Pop-up Musical, Uitgekookt! en de Impro Battle geleid. En zal zeker nog tot meer gaan leiden. Hou dus deze site goed in de gaten!