Locatietheater

Je speellocatie kan meer zijn dan alleen maar ‘een stuk vloer’ waarop je speelt: het kan een wezenlijk onderdeel zijn van de voorstelling. De locatie kan je inspireren, maar kan je ook wel eens tegenwerken (slecht weer…). En voelt soms bijna als een extra karakter in je verhaal.

Locatie, locatie, locatie …

Doordat ik al behoorlijk wat jaren jaren improvisatietheater ervaring heb, kijk ik niet vreemd op van het spelen op minder standaard locaties. Wat niet wegneemt dat theater maken op ongebruikelijke plekken, wel zo z’n uitdagingen kent…!

Zo ben je vaak sterk afhankelijk van het – o zo wisselvallige Nederlandse – weer. En kan de beschikbare ruimte, het beschikbare licht, en/of de akoestiek ter plekke ineens ‘toch net iets anders’ zijn dan je gepland had.
Maar goed, daar staan weer duidelijke voordelen tegenover. Een ongewone locatie inspireert enorm, en zorgt ervoor dat je meteen al een goeie theatrale sfeer te pakken hebt. Ook heb je vaak een heel direct, intiem contact met je publiek, wat tot hele unieke momenten kan leiden. Voor zowel het publiek als voor de spelers :-)

De plussen wegen voor mij ruim op tegen de minnen. En het is dan ook één van mijn favoriete vormen van theater om te maken.

Altijd op zoek naar een mooi plekje

Locatietheater waaraan ik heb bijgedragen, zijn o.a. In je Space, Winterse verhalen vertellen en Stadsfeest Castellum. In mijn theater portfolio vind je een volledig overzicht van alle voorstellingen waaraan ik heb bijgedragen.

Oh ja: zoek je spelers voor een improvisatie evenement op locatie? Of ken je iemand die hiervoor spelers zoekt?
Neem dan gerust contact met me.