Solo impro op de foto

Op vrijdag 20 mei t/m zondag 22 mei was in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam het Remi Festival. Een festival wat volledig in het teken staat van solo improvisatie. Voor wie het gemist heeft: ik heb foto’s gemaakt tijdens de zaterdag en zondag voorstellingen :-)

One Man Show

Solo impro is een uitdagende vorm van improvisatietheater: jij bent de enige speler in je scènes, dus jij moet het allemaal doen. Daar staat tegenover dat je dus ook met verder niemand rekening hoeft te houden, en je helemaal uit kan leven in je spel. Beide zaken maken dat het een vorm is die zeker op mijn bucket list staat, maar dat ik nog wel wat koudwatervrees heb…

De optredens die ik zag van onder meer Richard Roling, André Besseling, Inbal Lori en Hetty Heyting, waren gewéldig om te zien. En hebben me veel inspiratie, en ook meer moed gegeven: ze lieten me zien dat mijn beeld (tot dan toe) van solo impro te beperkt was. En dat er ook solo vormen zijn die volop aansluiten bij spel aspecten waar ik me prima in thuisvoel, zoals verhalen vertellen. Dus wie weet…!

{{title}}
 

Bekijk ze allemaal!

Over de foto’s die ik gemaakt heb, ben ik erg tevreden: ze geven een pakkend beeld van het spel & de diversiteit van dit festival. Bovendien kon ik tijdens dit weekend mooi mijn nieuwe camera (Canon 70D) inwijden. En direct merken dat de techniek in de 9 jaar – sinds de aanschaf van mijn vorige camera – forse sprongen vooruit gemaakt heeft! Dat scheelt mij weer tijd bij het nabewerken van de foto’s, en als kijker pluk je er visueel natuurlijk ook volop de vruchten van ;-)

Je vindt de 25 mooiste foto’s van het festival op mijn Flickr fotopagina. Je kan ze als diashow bekijken, of losse foto’s bekijken via de Remi Festival 2016-fotoset.