Licht! Training! Actie! Foto’s!

Afgelopen woensdag hadden we bij KEK_ een zogenaamde ‘lichtles’. Dat hield in dat Hilbrand (één van de spelers) aan de rest van de groep uitlegde hoe de lichtinstallatie in “De Berenkuil” werkt. Want daar hangt een behoorlijk professionele installatie, en er zijn maar een paar mensen bij KEK_ die écht weten hoe een en ander werkt. Dankzij deze les weet ik nu in ieder geval dat het bedienen van het licht helemaal niet zo moeilijk is: Hilbrand heeft op het lichtpaneel een hele reeks programma’s voorgeprogrammeerd, zodat je een hele serie aan lampen via 1 schuifje in 1 keer kan bedienen. Harstikke makkelijk! Veel makkelijker dan vroeger bij Badmutz in Oudaen, waar je iedere lamp apart met een schuif moest bedienen.

Tijdens deze training heb ik – na een tip van Hans – meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook weer een keer foto’s van de spelers te maken. Dat doen we niet zo vaak tijdens een training namelijk.
Voordeel van foto’s maken tijdens de traning, is dat ik geen (gewoon) publiek in de weg. Maar het allerfijnste is nog wel, dat ik tijdens zo’n training veel vrijer kan rondlopen met m’n camera. Ik kan nu bijvoorbeeld ook achter de spelers gaan staan: iets wat ik tijdens een wedstrijd natuurlijk niet kan doen, want dat zou veel teveel afleiding geven.

In de afgelopen dagen heb ik de foto’s uitgezocht, en (soms flink) nabewerkt in Photoshop. En de resultaten van al dat werk staan nu online!
Je kan de foto’s bekijken via de KEK_ in uitvoering fotoset (de nieuwe foto’s staan vanaf halverwege de set).