All you are is just another pic on the wall…

Een aantal maanden geleden werd ik via de mail benaderd door Carolien. Ze is een studente aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en was bezig met het maken van de visuals voor de schutting op Vredenburg.
Voor degenen die niet uit Utrecht komen: de gemeente Utrecht gaat de komende jaren het centrum flink op de schop nemen (of het daar ook mooier van wordt, is een apart verhaal – daar hebben we het nog wel eens over!). Eén van de eerste plekken waar ze aan het werk gaan, is rond Muziekcentrum Vredenburg. Dat muziekcentrum + omgeving wordt half gesloopt en er komt een nieuw Muziekpaleis (what’s in a name?) voor in de plaats (plus weer een hele sloot lelijke winkels – ook dat is een verhaal apart!). Om de bouwplaats af te schermen, is er een schutting omheen gezet. Om die op te leuken, was het idee ontstaat om er iets kunstigs op te zetten. Dat was waar Carolien o.a. mee bezig was.

En waarom Carolien mij? Omdat ze graag 2 foto’s van mij voor de schutting wilde gebruiken. Specifiek zijn dat een foto van de Dom genomen vanaf de gracht, en een foto van de Dom genomen vanaf de Stadhuisbrug. (De oplettende kijker zal zo dadelijk trouwens zien dat ze de laatste foto gespiegeld heeft.) Ik was erg vereerd door haar verzoek, en dus heb ik meteen mijn toestemming gegeven voor het gebruik van deze foto’s.
En nu staan er sinds begin april (hoezo ik ben wat laat met hierover posten?) twee van mijn foto’s op de lange schutting rond de bouwplaats:

Mijn 2 foto’s zijn de foto links en rechts naast de kat. Als ik een bruikbare ‘loopfoto’ van Arnie had gehad, was de foto van de poes in het midden mogelijk ook nog van mij geweest :-)
Om je een idee te geven van hoe de rest van de schutting eruit ziet:

Strikt genomen sta ik trouwens twee keer op de schutting, want ergens halverwege herhaalt zich het lange lint van foto’s weer.

En zo ben ik dan toch een heel klein beetje beroemd in Utreg. Er heeft nog geen museum gebeld of ik niet alsjeblieft een expositie bij ze wil houden van mijn werk, maar dat kan maar zo gebeuren. Als de telefoon gaat, zit ik klaar ;-)

Eén reactie op “All you are is just another pic on the wall…”

Opmerkingen zijn niet meer mogelijk.