“Wie is er de Mol?”

In de afgelopen twee jaar heb ik flink wat sessies geleid van een aangepaste versie van het bekende Wie is de Mol? spel. Alleen al het leiden/presenteren van een spelsessie daarvan is enorm leuk: je ziet de mensen helemaal in het spel opgaan & ze allerlei strategieën in de strijd gooien. En je ziet ook wat de Mol allemaal uithaalt, en hoe veel gewone spelers dat vaak totáál niet opmerken :-) (ik zag óók dat over het algemeen vrouwen betere Mollen zijn dan mannen…!)

Naast de spelsessies leiden, vind ik het bedenken van de spelopdrachten ook beslist erg fijn. Het helpt daarbij zeker dat ik een groot bordspel-liefhebber ben. En ik hou ook erg van puzzels bedenken & mensen op allerlei manieren op ’t verkeerde been zetten door met hun verwachtingen te spelen (wat ook vast iets met een andere favoriete bezigheid te maken zal hebben ^_^).

Anyway, ik vond de tijd rijp om het spel een echte eigen plek te geven. Dus wat doe je dan? Dan maak je er een website voor, en je gooit er ook nog eens flink wat bedenk- en ontwerpuren tegenaan.
En met gepaste trots kan ik nu dan ook officieel Wie is er de Mol? presenteren!

In het spel zijn er volop spannende opdrachten, een gezamenlijke geldpot, Mollenboekjes, een grote finale vragentest, en er zijn natuurlijk ook Topito’s!
Wel heb ik 2 belangrijke wijzigingen op het bekende spelconcept aangebracht:
Moola

  1. Spelers vallen namelijk tussentijds niet af;
  2. Spelers spelen voor eigen punten & voor Mollengeld (Moola). De speler die op ’t einde de meeste punten heeft, wint het spel. Wát hij wint, hangt af van hoeveel Mollengeld er dan in de gezamenlijke pot zit: hoe meer, hoe beter! Daarbij moet je natuurlijk wel zorgen dat de Mol met z’n hebberige pootjes van dat geld afblijft…

Binnenkort staat er weer een sessie gepland. De opdrachten daarvoor liggen al bijna vast. Maar er borrelen nog regelmatig – soms op de meest vreemde momenten – allerlei ideeën voor nóg meer opdrachten en coole puzzels in me op. Dus dat kan allemaal zomaar weer omgegooid worden :-)