“Wat een luizenstreek van die Mol”

Begin juli heb ik weer een Wie is er de Mol? spelsessie mogen leiden. Deze was in Dierenpark Amersfoort, en de locatie die we daar hadden was echt perfect voor dit spel: we hadden meerdere ruimtes, volop plek, we konden zowel binnen als buiten opdrachten spelen, en… we zaten tegenover een eilandje met daarop enorm schattige Japanse makaken :-)

De sessie verliep helemaal prima, en de spelers hebben zich dan ook een dikke 3 uur prima vermaakt. Wat altijd mooi is om te zien, is hoe de spelers al snel bloedfanatiek het spel spelen, en daarbij in zo’n beetje alles wat de mede-spelers doen – of niet doen – een mogelijke Mollenstreek zien!
Dankzij o.a. een speelster die heel erg goed was in puzzelen, en meerdere spelers die heel slim gebruik maakten van hun Mollenboekjes, waren er meerdere opdrachten succesvol. Wat ervoor zorgde dat er veel Mollengeld in de centrale pot terechtkwam. Maar de spelers waren soms ook wel wat overmoedig, en de Mol zat niet stil (3x raden wie er op de foto hierboven zo blij staat te grijnzen… ;-). Dus soms vlogen die Moola’s ook net zo hard weer de geldpot uit ;-)

De Mol deed de hele avond hard zijn (eigenlijk: haar) best, en zorgde er bij een opdracht o.a. voor dat er materiaal verdween (wat overigens niemand van haar medespelers opmerkte!). Ook wist ze een Mollenboekje van een andere speler te stelen!

Dat je ‘mijn maatje’ tot Mol gemaakt hebt, is wel bijzonder. Dat had ik niet bedacht. Een luizenstreek van die Mol!

Doordat er ook behoorlijk wat andere spelers aan het ‘nepmollen’ waren, werd De Mol bijna niet opgemerkt. Het was voor veel mensen dan ook een grote verrassing toen zij uiteindelijk zichzelf als Mol onthulde. Zelfs collega’s die haar heel goed kennen, hadden niet doorgehad wat ze allemaal tijdens het spel voor streken had uitgehaald. Iets waar ze de humor volop van in konden zien ^_^.
Het zijn dit soort dingen die de spelsessies altijd zo leuk maken. Leuk voor de spelers, maar zeker ook voor mij als spelleider!