Succes is een formule

We zijn bezig om een nieuw, creatief spelconcept te ontwikkelen. Dat spel willen we graag schaalbaar maken voor groepen van ca. 10 tot 100 spelers. Ook willen we het zó maken, dat verschillende typen spelers er allemaal hun bijdrage aan kunnen leveren. En dat er meerdere wegen (lees: strategieën) tot een overwinning kunnen leiden.

De naam van dit nieuwe spel is De Succesformule. En het idee is dat teams van spelers, via slim onderhandelen, puzzelen, en andere manieren van spelen, zoveel mogelijk informatie rond een formule gaan verzamelen. Hoe beter een team die formule Succesformule weet te ontrafelen, hoe beter het team op het einde kan gaan scoren. Om zo de overwinning, en dus ook uiteindelijk succes te claimen!

Halverwege deze maand hebben we een eerste alfa-test uitgevoerd. Daarvoor hebben we bewust mensen benaderd en uitgenodigd die normaliter niet heel erg vaak een spel spelen. Want daarmee lijken ze het meest op de beoogde (zakelijke) doelgroep van ons spel.
Bij deze speltest, hebben we ons hoofdzakelijk gericht op het testen van het hoofdmechanisme van het spel (wat dat precies is, hou ik nog even geheim :-). Dat heeft ons veel waardevolle informatie opgeleverd. En dan zal je ook altijd zien: zaken waarvan je verwacht dat die mogelijk niet veel zullen doen, blijken erg in de smaak te vallen. En sommige zaken waarvan we verwacht hadden dat die makkelijk op te pikken zouden zijn, bleken toch nog ‘wat werk’ nodig te hebben. Of in ieder geval nog niet helemaal soepel te werken. Maar dat is dan ook precies waarvoor je zo’n alfa-test uitvoert: want je kan het op papier nog allemaal zo mooi bedenken, pas als je ermee aan de slag gaat, weet je of het écht werkt.

Aan de hand van de uitkomsten van deze test gaan we nu veranderingen en verbeteringen doorvoeren. Wordt vervolgd, dus…!