Zonder goeie samenwerking, improviseren, en sterk fysiek spel… word je een zombie!

Via-via kwam ik uit op een documentaire over het spel Humans vs. Zombies. Een spel wat over meerdere dagen gespeeld wordt, en waarbij een steeds kleiner wordende groep ‘mensen’ probeert om van een steeds groter wordende groep ‘zombies’ te winnen. Deze documentaire laat heel mooi zien dat dat zéker niet zo makkelijk is als je misschien denkt, ook al denken de ‘menselijke’ spelers op dag 1 (vol bravoure) dat het allemaal een eitje wordt :-)

Humans vs. Zombies is geen ingewikkeld spel om uit te leggen – zoveel spelregels zijn er niet – maar het lijkt me knap moeilijk om het te winnen. Niet alleen dat: ik denk niet dat ik gebouwd ben op dagenlang in de paranoia-stand staan en continu met ‘wapens’ rondlopen… Laat me dan maar meteen ‘zombie’ zijn ;-)
Los daarvan is het wél een spel wat een beroep doet op een heleboel vaardigheden, zoals goed samenwerken, improviseren, problemen oplossen, en fysiek spel. Vaardigheden die óók heel belangrijk zijn bij improvisatietheater… Het is dus meer dan “maar een spelletje”!

Enjoy!

2007 Humans vs. Zombies Documentary from Humans vs. Zombies on Vimeo.