Een goed geheim is soms het halve werk :-)

Pas geleden leidde ik een Wie is de Weerwolf?-spelsessie met collega’s van hetzelfde bedrijf. De spelsessie was een verrassing voor ze, en een aantal van de groep hadden het spel ook nog niet eerder gespeeld. Om de mensen alvast in de stemming van het spel te brengen, én om de [Verder lezen …]

Improweerwolven – of: “Waarom hebt Gij mij verlaten?”

Ik ben een groot liefhebber van het spel Weerwolven. Zó groot zelfs, dat ik een eigen mega-set voor het spel gemaakt heb. En daarnaast bied ik het ook nog eens als Wie is er de Weerwolf? aan voor groepen – want wat je leuk vindt, dat moet je delen! :-) [Verder lezen …]

Zonder goeie samenwerking, improviseren, en sterk fysiek spel… word je een zombie!

Via-via kwam ik uit op een documentaire over het spel Humans vs. Zombies. Een spel wat over meerdere dagen gespeeld wordt, en waarbij een steeds kleiner wordende groep ‘mensen’ probeert om van een steeds groter wordende groep ‘zombies’ te winnen. Deze documentaire laat heel mooi zien dat dat zéker niet [Verder lezen …]