Mân ken die Bâkhaos bakke, waor!

Geïnspireerd door programma’s als The Great British Bake Off, zijn we de laatste tijd weer vaker dingen gaan bakken. En dat levert meer dan eens heel smakelijke resultaten op. (En soms ook wel eens niet, maar daar leren we dan weer wel heel veel van ;-) )

Ik kom heel regelmatig bij Eethuis Vers, en vertelde daar nog wel ‘ns over de lekkere dingen die we nu weer gebakken hadden. Dat was blijkbaar bij hen blijven hangen, want pas geleden wilde ze weten of ik wel in was voor een experiment: Maak voor ons elke 1-2 weken een lekker baksel, en dan gaan wij dat verkopen aan onze klanten. In de keuze van het te maken gebak was ik helemaal vrij, en het mochten ook best avontuurlijke dingen worden. Want Vers houdt wel van nieuwe dingen uitproberen (wat ook een reden is dat ik er graag iets ga eten!).
Ik heb nog nooit zoiets gedaan, maar als impro speler laat je je niet zo snel afschrikken door dingen je nog nooit gedaan hebt. En dus heb ik “ja” tegen het voorstel gezegd!

Vers wilde graag weten onder welke naam ze het gebak konden gaan aanbieden. Er zijn allerlei opties voorbij gekomen, maar uiteindelijk ben ik op iets heel Utrechts uitgekomen: ik heb namelijk “bakken” gecombineerd met “dâkhaos” (Utregs voor “kat”), en zo uitgekomen op de naam Bâkhaos :-)
En vandaag heb ik mijn eerste Bâkhaos-gebak bij Vers afgeleverd. Het is een heerlijk smeuïge (en enigszins calorierijke…) vijgen-dadelcake geworden. In lijn van het Utrechtse thema, heb ik die omgedoopt tot Kanaolstraot Delight ^_^
Extra fijn: de eerste klanten die ervan geproefd hebben, waren er zeer positief over!

Wil je de cake zelf ook maken? Download dan hier het recept: Kanaolstraot Delight.