Express yourself, deel 1

Afgelopen vrijdagavond was het Kerstfeest van bol.com. Het feest was in Club Rex in Hilversum, een club die sinds vorige week geopend is. Ze doen _erg_ hun best om zich als een exclusieve club en place-to-be neer te zetten (een beetje als de Jimmy Woo in Amsterdam): het personeel liep volop met flessenopeners, flessen, e.d. te jongleren (zelfs bij in het inschenken van een flesje mineraalwater…), en je kon er volgens de prijslijst een fles drank bestellen beginnend bij 150 Euro en oplopend tot 500 Euro… Ja ja, en daar was zomaar ons feest!

Anyway, tijdens het feest was ook weer een optreden van de bedrijfsband de Blue Band, waar ik dit jaar 1 van de 3 leadzangers van was (Jack en Leontine waren de andere zanger en zangeres). De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met repeteren, maar vooral ook met het uitdunnen van de meer dan forse selectielijst van nummers tot de uiteindelijke setlist. Dat was soms niet zo fijn, o.a. toen 2 weken geleden allebei mijn favoriete zangnummers (Korn en Metallica – ja, ja) van de setlist geschrapt werden, maar ook als er weer een flinke discussie over de nummers uitbrak. Maar goed, de lijst was gewoon te lang. Uiteindelijk kwamen we op de volgende setlist uit:

 1. Wham! – “Edge Of Heaven” (hier zong ik als backing)
 2. Kaiser Chiefs – “Ruby” (hier zong ik de lead)
 3. No Doubt – “I Want You To Want Me”
 4. Phil Collins – “You Can’t Hurry Love” (hier zong ik als backing)
 5. Doe Maar – “Is dit alles” (hier zong ik de lead)
 6. Marvin Gaye – “I heard it through the grapevine” (hier zong ik als backing)
 7. Herman Brood – “Saturday Night” (hier zong ik de lead)
 8. Split Enz – “Message to my girl”
 9. Gary Moore – “Oh Pretty Woman”
 10. Alient Ant Farm – “Smooth Criminal” (dit nummer zongen we met alle 3 de zangers als lead)
 11. Melissa Etheridge – “I Really Like You”
 12. Bowie & Jagger – “Dancing in the Street” (dit nummer zong ik samen met Jack als lead – ik deed Mick Jaggers deel van dit nummer)
 13. Michael Jackson – “Beat It!” (hier zong ik als backing)
 14. Anouk – “Girl”
 15. Toegift: Stevie Wonder – “I Wish” (hier zong ik als backing)

Het optreden verliep prima. Goed, er vergat wel eens iemand zijn precieze tekst, of er ging wel eens een noot net niet helemaal zuiver, maar als geheel hebben we een prima prestatie neergezet. We kregen dan ook volop complimenten van iedereen, wat altijd fijn is. Wat ook bij dit optreden me weer opviel, en ook erg stimuleerde, is dat het publiek (collega’s + partners) enorm enthousiast meedeed tijdens het optreden. Dat geeft je nog net dat extra duwtje in de rug!
Na het optreden nam de club DJ het over. Stond bij ons optreden het geluid al hard, toen hij begon ging het _nog_ harder. Nog tot een uur nadat we alweer buiten stonden, hadden we suizende oren: niet echt fijn dus. Maar goed, ik heb Gert toch aan een aantal naaste collega’s kunnen voorstellen (en zij hebben nu ook een gezicht bij zijn naam). We hebben het niet te laat gemaakt, want we waren allebei – maar Gert in het bijzonder – erg moe. En we hadden nog een behoorlijk druk weekend voor de boeg, dus we hadden onze slaap ook wel weer nodig :-)

Eén reactie op “Express yourself, deel 1”

Opmerkingen zijn niet meer mogelijk.